Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin.Com, BCH Ticareti Yapmayan Borsaları Siteden Çıkaracak

Bitcoin Cash camiası için artık büyük bir isim haline gelen Bitcoin.Com enteresan bir karar daha aldı ve borsaları listeleme politikasında değişikliğe gitti. İsviçre merkezli bir kripto para borsası olan Bity, konuyla ilgili Bitcoin.Com’dan bir mail aldıklarını ve değişiklikten haberdar edildiklerini açıkladı.

Bitcoin Cash denince akla gelen belki de ilk isim olan ve Bitcoin.Com’un da CEO’luğunu yapan Roger Ver, 2014’ten bu yana sahibi olduğu sitede, hard forkun ardından tamamen Bitcoin Cash’in reklamını yapmaya başladı.

Ver, bu konuda yoğun eleştri alırken, başarılı iş insanı her seferin Bitcoin Cash’in esas manada Bitcoin’in yapmayı düşündüklerini gerçekleştiren kripto para olduğunu üstüne basa basa söyledi ve tanıtım kampanyalarını da Gerçek Bitcoin, Bitcoin Cash’tir sloganı üzerinden kurma yoluna gitti.

Bitcoin ile ilgili özellikle yeni başlayan ve tecrübesiz isimlerin biraz da domain adından dolayı tıkladığı sitede, çeşitli kaynaklarda mevcut. Bunlardan bir tanesi de, Bitcoin borsalarının bulunduğu ve listelendiği sayfa. Ancak Bitcoin.Com, bu noktada bir değişikliğe giderek, bundan sonra Bitcoin Cash trading’ini desteklemeyen borsaların, bu sayfadan çıkarılacağını duyurdu. Bitcoin.Com tarafından Bity’e atılan e mail’de şu ifadeler kullanıldı:

”Şu anda borsanızın Bitcoin Cash’i müşterilerine önermediğini gördük. Onun yerine Bitcoin’in işlemlerini yapıyorsunuz. Bu politikada değişikliğe gidiyoruz ve Bitcoin Cash ticareti opsiyonunu sunmayan borsaların, bundan sonra bu listede yer almayacağının bilinmesini isteriz.”

Daha sonra ise mail şöyle devam etti:

”Bilinmesiniz isteriz ki, Bitcoin Cash listeleme konusunda 30 gün içinde bir adım atmazsanız, siteden isminiz çıkarılacaktır.”

Bu mailin ardından konuşan Bity sözcüsü ise, yakın dönemde Bitcoin Cash’i listelemeyi düşünmediklerini belirterek şunları söyledi:

”İsviçre’de Bitcoin Cash kullanan bir işletme olup olmadığından dahi emin değiliz. Hiçbir işletmenin direkt olarak Bitcoin Cash kullandığına şahit olmadık ancak durum ETH ve BTC için pek de öyle değil. İnsanlar bu ürünleri kullanıyor. Bitcoin Cash’in gelecekte sisteme entegre edilmesini gerektirecek bir durum görmediğimiz için, şu anda bu listelemeyi yapmayı uygun görmüyoruz.”

Bitcoin Cash’in ‘çılgın’ olarak adledilebilecek topluluğu da Bitcoin.Com’un takındığı bu tavırdan oldukça rahatsız oldu. Reddit’te dile getirilen görüşlerden birinde şu ifadeler kullanıldı:

”Bity yetkilileri, lütfen Bitcoin.Com’un talepleri karşısında boyun eğmeyin. BCH ile hiçbir sorunumuz yok ancak bu merkezi ve manipülatif ekibinden artık rahatsız olmaya başladık. Bu durum maalesef bizim için pek de sürpriz olmadı.”

Roger Ver ve ekibinin görece alt profil borsaları bu hamle ile baskı altına almak istediği konuşulurken, bu durumun Bitcoin Cash ve onun da genelinde kripto para camiası tarafından pek hoş karşılanmadığı aşikar. Ancak genelde hep sivri çıkışları ve iddialı yorumları ile bilinen Ver’in böylesi bir tepkiyi umursamaması ve bildiğini okumaya devam etmesi de hayli yüksek bir ihtimal olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment