Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos, PwC Tarafından Denetlenecek

Son dönemin çok tartışılan ve belki de biraz yılan hikayesine dönen kripto para projelerinden Tezos’ta yeni bir döneme giriliyor. Tezos Vakfı, yaptığı açıklama ile uluslar arası denetleme firması devi olarak da gösterilen İsviçre Price WaterHouse Coopers (PwC) firmasının vakfın tüm finansal ve operasyonel süreçlerini denetleyeceğini duyurdu.

Merkezi Londra’da bulunan firma, dünya üzerinde bu işi yapan en iyi dört şirketten birisi olarak gösteriliyor. 2017 Temmuz ayında o dönemin açık ara en büyük ICO’su sonucu tam 232 milyon dolarlık bir meblağ toplayan kurum, daha sonra yaşadıkları ciddi sorunlar ve iç çekişmelerin ardından zorlu bir sürece girmişti. Çeşitli davalar, betanet çıkışının gecikmesi ve diğer işler derken, Tezos’un betanet’i 30 Haziran 2018 tarihinde çıkmıştı.

Projenin bu son denetleme firması hamlesi ile son derece şeffaf ve açık bir politika izlemesi beklenirken, PwC’nin yapacağı bu denetleme çalışmasının Tezos’a olan güveni ve inancı da tazelemesi bekleniyor. Vakıftan yapılan açıklamada, Tezos Vakfı’nın finansal harcamalarının ve operasyonel masraflarının bağımsız bir denetçi tarafından denetlenmesi sonucu, kullanıcıların şirkete olan güvenin artacağı kaydedildi.

PwC, Mart ayında yaptığı açıklamada Blockchain firmaları için de denetleme servisleri kuracağını belirtmiş ve firmanın yaptıkları hizmete girmeden bile birçok kripto para girişimi, PwC’ye resmi başvuruda bulunmuştu.

Mayıs ayına gelindiğinde ise PwC, nesnelerin interneti ve ürün tedarik zinciri gibi işlere odaklanan Çin merkezli kripto para girişimi VeChain’den ufak bir hisse de satın almıştı.

Kripto para işletmelerinin denetçiler ile olan ilişkisi son dönemde yoğun bir şekilde tartışılıyor ve tartışılmaya da devam edecek gibi görünüyor. Örneğin son olarak bir başka tartışmalı kripto para projesi olan stabil koin Tether (USDT) bağımsız denetçi firması Friedman LLP ile yollarını ayırmış ve bunun sonrasında 1’e 1 oranında bankada para bulundurduğunu belirten bir rapor yayınlamıştı. Rapor, büyük tepki çekmiş ve birçok kişi raporun kasıtlı şekilde düzenlendiğini ifade etmiş ve Tether’i eleştri yağmuruna tutmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment