Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Şirket, Bitcoin’e En Az 200 Milyon Dolar Kazandırmak İçin Kolları Sıvadı

İki firma, Bitcoin piyasalarına en az 200 milyon dolar daha getirmek için kolları sıvadı.

Xapo Bank ve İsveçli yatırım firması Hilbert Group’un (HILB) varlık yönetim kolu olan Hilbert Capital, 200 milyon dolar başlangıç sermayesiyle Bitcoin (BTC) cinsinden bir hedge fonu yönetmeyi planlıyor. Fonun lansmanı, Eylül ayında yapılacak ve kurumsal şirketler, işletmeler ve profesyonel yatırımcılara sunulacak.

Xapo Direktörü Joey Garcia, “Bitcoin fiyatına maruz kalmanın yanı sıra, bu yatırımların Bitcoin değerini yapılandırılmış yollarla büyütmeyi amaçlayan katılımcılar için doğru ürünleri sunmanın, bu varlık sınıfı adına doğal bir evrim olduğuna inanıyoruz” dedi.

Kurumların Bitcoin talebi büyüyebilir

Şirketler, fonun ücret yapısının ne olacağına dair spesifik bilgi vermemekle birlikte, geleneksel yüzde 2 ve yüzde 20 oranlarına göre daha düşük seviyelerde olacağını belirtti. Geleneksel piyasalardaki yatırım fonları, genelde yüzde 2 oranında fon yönetim ücreti ve yüzde 20 oranında performans ücreti alabiliyor.

Bitcoin hedge fonlarının büyümesi, kripto para birimlerinin kurumsal düzeyde benimsenmesinin arttığının bir göstergesi olarak görülebilir. Bu yatırım sınıfı, perakende yatırımcılara sunulanlara kıyasla daha sofistike ürünlere duyulan talebi işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!