Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarlarca Dolarlık Balinaların Kripto Para İlgisi Artıyor: 2027 Hedefi Verildi!

OKX tarafından hazırlanan bir rapor, giderek artan sayıda kurumsal yatırımcının portföyleri için yeni kripto para ürünlerini incelediğini gösteriyor.

OKX tarafından kısa süre önce sunulan raporda, kurumsal yatırımcıların dijital varlıklar konusunda iyimser olmaya devam ettikleri ve sadece kripto para tutmanın ötesine geçerek staking ve türevler gibi enstrümanları benimsedikleri vurgulandı.

Ancak bu iyimserliğe rağmen, dijital varlıkların daha geniş bir şekilde benimsenmesinin önünde hâlâ bazı engellerin bulunduğu aktarıldı.

Ekonomist tarafından hazırlanan ve kripto borsası OKX’in desteğiyle yayınlanan raporda, kurumsal yatırımcıların 2027 yılına kadar portföylerinde dijital varlıklara ayırdıkları oranı %7’ye çıkarmayı planladıkları belirtildi.

Tokenlaştırılmış varlık piyasasının ise 2030 yılına kadar 10 trilyon doları aşmasının beklendiği, ancak bu büyüme potansiyeline rağmen sektörde karşılaşılan zorlukların devam ettiği vurgulandı.

Şu anda varlık yöneticileri, yönetimleri altındaki varlıkların (AUM) %1 ila %5’ini dijital varlıklara tahsis ediyor. Raporda, dijital varlıkların kurumsal portföylerdeki yerinin genellikle kripto paraların ticaretine odaklandığı, Bitcoin ve Ethereum’un en büyük yatırım kanallarını oluşturduğu söylendi.

Ancak, kurumsal yatırımcıların, daha geniş yatırım araçlarının mevcut olmasıyla dijital varlıklar konusunda artan bir iyimserlik sergiledikleri belirtildi.

Rapora göre, kurumsal yatırımcıların %51’i spot kripto tahsislerini değerlendirmeyi düşünüyor, %33’ü dijital varlık stakingine yöneliyor, %32’si kripto türevlerini araştırıyor ve %36’sı kriptoyu izleyen fonlara ilgi gösteriyor.

Bu durum, kurumsal yatırımcıların sadece kripto para tutmanın ötesine geçerek staking, kripto türevleri ve tokenlaştırılmış tahviller gibi dijital varlıkları değerlendirdiklerini gösteriyor.

Dijital varlık piyasasında görülen artışın bir göstergesi olarak, Avrupa Yatırım Bankası’nın 50 milyon pound (66 milyon dolar) değerindeki dijital tahvili, 1 milyar dolar değerindeki tokenlaştırılmış ABD tahvilleri ve 6 milyar Hong Kong doları (766,8 milyon dolar) değerindeki Hong Kong dijital para birimi tahvili örnek verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!