Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Tekrardan Korkuyor: Ağır Likidasyonlar Endeksi Çökertti!

Kripto para piyasasında 27 Ağustos günü yaşanan düşüşler, Korku ve Açgözlülük Endeksi’ni yerle bir etti.

Yatırımcı duyarlılığını ölçen popüler Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, yeniden negatif bölgeye geri döndü. Endeks, son güncelleme ile birlikte 100 üzerinden 30 puana geriledi.

Coinglass tarafından sağlanan verilere göre, son 24 saatte 320,86 milyon dolar değerinde kripto varlık likide edildi. Bu likidasyonların büyük bir kısmını ise long pozisyonlar oluşturdu.

Peki piyasa fazla mı iyimserdi? Analitik platformu Santiment’in belirttiğine göre son geri çekilme, dYdX gibi borsalarda long pozisyonların artmasıyla gerçekleşti.

Santiment, bu kadar yoğun bir long pozisyon girişinin en son mart ayında, Bitcoin’in mevcut zirvesine ulaştığı dönemde görüldüğünü vurguladı. Platform, son fiyat düşüşünün, piyasanın aşırı iyimserliğinden kaynaklandığını belirtti.

Likidasyonların hızla gerçekleştiğini söyleyen Santiment, traderların aşırı açgözlü davranmasının bu duruma neden olduğunu ifade etti. Piyasa pozisyonlarının, fonlama oranlarının her iki yönde de aşırıya kaçtığı durumlarda likide edilmeye daha yatkın olduğunu aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!