Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Hacim Açısından Bitcoin’in Gölgesinde Kaldı: İşte Zayıflığın Sebepleri!

Galaxy Research araştırmacıları, Ethereum ETF’leri hakkında sunduğu raporla gerçekleri gözler önüne serdi.

Galaxy Research kısa süre önceki X paylaşımında, lansmandan bu yana Ethereum ETF’lerinin Bitcoin ETF’lerinden önemli ölçüde daha az hacimle işlem gördüğünü, ETH/BTC hacim ve piyasa değeri oranlarının çok altında olduğunu söyledi:

Ethereum ETF’leri piyasaya sürüldüğünden bu yana, Bitcoin ETF’lerine kıyasla önemli ölçüde daha az hacimle işlem görüyor ve bu da ETH/BTC CEX hacim ve piyasa değeri oranlarının çok altında.

Bu durum, Ethereum’un ETF piyasasındaki potansiyelini tam olarak ortaya koyamamasına neden oldu. Analistler, hacim açısından yaşanan bu eksikliğin birkaç sebebi olduğunu söyledi:

Bunun birkaç nedeni var, bunların en önemlisi ise birinci sınıf işlem sağlayan borsaların henüz ETH ETF’leri için marj sunmamasıdır.

Analistler, bu düşük hacimlerin zamanla artabileceğini ve Ethereum ETF’lerinin daha fazla ilgi görmeye başlayabileceğini öngördü.

Ancak bunun gerçekleşmesi için piyasa yapıcıların ve büyük finansal kurumların daha fazla destek sunması gerektiği de raporda vurgulandı. Ethereum’un bu süreçte kendini kanıtlaması, piyasa dinamiklerine nasıl adapte olacağına bağlı olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!