Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoin Piyasalarında Duran “Ateş Gücü”, Her An Devreye Girebilir

Bir kripto para analistine göre piyasadaki likidite çoğalıyor olsa da bu paralar henüz piyasaya tam anlamıyla giriş yapmış değil.

Blockchain analiz platformu CryptoQuant’ta görüşlerini paylaşan bir analist, “Kripto piyasasında likidite artıyor ancak henüz tam olarak dağıtılmadı” yorumunu yaptı.

Son 30 gün içinde, doların başlıca vekili olan stablecoin USDT aracılığıyla piyasaya 3,65 milyar dolardan fazla ekleme yapıldı. Bu tür bir sermaye artışı, kripto piyasasında dış sermayenin daha fazla tahsis edildiğini gösteriyor çünkü yeni USDT ihraç edebilmek için geleneksel piyasadan mal ve varlıkların teminat olarak kullanılması gerekiyor.

Kripto paralar için henüz alım baskısı oluşmadı

Stablecoinler aracılığıyla likidite artışının yaşandığı dönemler, dijital varlıklara yönelik talebin arttığını yansıtır, ancak bu artışın etkileri hemen gerçekleşmeyebilir.

CryptoQuant analisti, “Şu anda, stablecoinlere tahsis edilen sermayenin büyük bir kısmı, emir defterlerinde alım baskısı yaratmadan bekliyor. Ancak, bu ‘ateş gücü’ herhangi bir anda piyasaya girebilir” dedi.

Ayrıca, kurumsal yatırımcıların kısa vadeli fiyat üzerindeki etkisini azaltmak için TWAP (Zaman Ağırlıklı Ortalama Fiyat) emirleri veya algoritmalar kullanarak dijital varlık satın alıyor olmaları da mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!