Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Geleneksel Finans Şirketleri Bitcoin’i İstiyor: Cantor Fitzgerald Açıkladı

Cantor Fitzgerald CEO’su Howard Lutnick, geleneksel finans şirketlerinin Bitcoin’i yeni bir varlık sınıfı olarak işlem yapmak istediklerini paylaştı.

Cantor Fitzgerald CEO’su Howard Lutnick, geleneksel finans (TradFi) şirketlerinin Bitcoin’i yeni bir varlık sınıfı olarak işlem yapmak istediklerini, ancak ABD düzenleyici gereksinimlerinin buna engel olduğunu belirtti.

Lutnick, bu durumu X platformunda yaptığı bir paylaşımda dile getirdi. Bitcoin’in finans dünyasına yeni yeni adım atan bir “dışarıdan gelen” olduğunu belirten Lutnick, bankaların Bitcoin’i ellerinde tutmaları halinde aynı miktarda kendi paralarını ayırmaları gerektiğini ve bunun da büyük bir engel teşkil ettiğini vurguladı.

Ancak, düzenleyici ortamın uygun hale gelmesi durumunda, geleneksel finans şirketlerinin Bitcoin’e hızla yöneleceğini aktardı.

Cantor Fitzgerald’ın Haziran ayında Bitcoin finansmanı alanına girmeyi planladığını açıklayan Lutnick, aynı zamanda pro-kripto Cumhuriyetçi aday Donald Trump tarafından başkanlık geçiş ekibinin başına seçildi.

Lutnick, şirketinin “yüklü miktarda” Bitcoin’e sahip olduğunu ve Bitcoin sahiplerine kaldıraç sağlayacak 2 milyar dolarlık bir kredi programıyla Bitcoin finansman işini başlatmayı planladıklarını söyledi.

Ayrıca, Cantor Fitzgerald’ın hali hazırda stablecoin ihraççısı Tether ile ABD Hazine ticareti yürüttüğünü de ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!