Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump’ın Kripto Projesinde Şok Tartışma: Görülmemiş Altcoin Dağıtımı Kaos Çıkardı!

Donald Trump destekli DeFi projesinde, tokenların %70’inin içeridekilere ayrılması büyük tartışmalara yol açtı ve projenin “merkeziyetsizlik” sorgusu yarattı.

Eski ABD Başkanı ve mevcut başkan adayı Donald Trump ve oğulları tarafından desteklenen World Liberty Financial (WLF) projesi, kripto para piyasasında geniş çapta yankı uyandırabilecek tartışmalara yol açtı.

CoinDesk’in elde ettiği Whitepaper belgelerine göre projenin token’ı olacak WLFI’nın %70’i projenin içeridekilerine ayrılacak. Bu oranın oldukça yüksek olduğunu belirten uzmanlar, Ethereum’un ilk blokta içeridekilere %16,6, Cardano’nun ise %20 oranında token ayırdığına dikkat çekti.

WLFI coinlerin %30’u halka açık satış olacak

WLFI tokenlerinin kalan %30’u halka açık satışla dağıtılacak. Ancak bir diğer tartışma yaratan konu da bu satıştan elde edilen gelirlerin bir kısmının da proje içeridekilerine gidecek olması oldu. Tokenların bir kısmı ise projenin operasyonlarını desteklemek için bir hazineye ayrılacak. Haber kaynağına göre bu durum, WLF’nin gerçekten merkeziyetsiz bir finansal platform oluşturup oluşturamayacağı konusunda şüpheler doğurdu.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) devi AAVE üzerine inşa edilecek WLF’nin ön satış gelirlerinin projeyi büyütmek için kullanılması yerine, içeridekilere dağıtılma ihtimali konuyla ilgili endişeleri artırıyor.

Ekipten açıklama var

World Liberty Financial, yaptığı açıklamada token ekonomisine yönelik planlarının henüz kesinleşmediğini belirtti. Whitepaper ilgili hangi versiyona atıfta bulunulduğunun net olmadığını söyleyen ekip, son hali onaylanan bilgilerin sosyal medyada duyurulduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!