Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, Bu Altcoin’i Tekrar Harekete Geçirdi, Fiyatı Etkileyecek mi?

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, bugün öğlen saatlerinde Starknet (STRK) tokenlarını yeni bir adrese aktardı.

Etherscan kayıtlarına göre Vitalik Buterin, yaklaşık 2,1 milyon STRK’yi (858 bin 700 dolar) bilinmeyen, yeni bir adrese transfer etti. Ethereum kurucusunun bu işlemi neden yaptığı henüz bilinmiyor.

Blockchain analiz platformu Lookonchain, “Vitalik, Starknet’in tohum yatırımcısı ve iki farklı kilit açılımıyla 2,1 milyon STRK almıştı” dedi.

Starknet fiyatını etkileyebilir

TradingView verilerine göre STRK, günlük bazda yatay bir grafik çizdi ve fiyat olarak pek bir değişim göstermedi. Ancak STRK, Buterin’in dünkü işleminin de etkisiyle yükselişe geçmişti.

Vitalik Buterin, dün Starknet’in kilitli token hibeleri için kullandığı adresteki 1,26 milyon STRK token’ın kilidini açtı. Buterin, işlem sırasında 469 bin dolar değerinde olan STRK’leri kendi cüzdanına çekti.

Ethereum kurucusu, aynı adresten Mayıs 2024’te 845 bin 205 STRK almıştı. Bu işlemler, Buterin’in sadece Ethereum kurucusu olarak değil, Starknet’in erken destekçilerinden biri olarak da önemini ortaya koydu.

Arkham kayıtlarına göre Vitalik Buterin’in cüzdanında onlarca farklı cinsten 578,9 milyon dolarlık altcoin bulunuyor. Bunun 576 milyon dolardan fazla kısmını Ethereum (ETH) varlıkları oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!