Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoinler Düzeltmeye Rağmen Güçlü: Analistler Yorumlarını Paylaştı

Son dönemde Bitcoin’deki düşüşe rağmen, altcoin’ler gücünü koruyor. Bu durum, yatırımcıların belirsiz piyasa koşullarında sermayelerini koruma yöntemlerini yeniden değerlendirdiklerini gösteriyor. Bitfinex’ten analistler, 9 Eylül tarihli raporlarında “Bu durum, yatırımcıların değer arayışında altcoin’lere yöneldiklerini ve klasik Bitcoin’e kaçış modelinden uzaklaştıklarını işaret ediyor” dedi.

Altcoin piyasalarının direnç gösterdiğini belirten analistler, Bitcoin’in 7 Eylül’de 52.827 dolara kadar gerileyerek bir haftada yüzde 10,8’lik bir kayıp yaşadığını ifade etti. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin daha sonra hafif toparlanarak 57.001 dolara yükseldi, ancak kritik 60.000 dolar seviyesinin altında kalmaya devam ediyor. Bitcoin, bu seviyeyi en son 30 Ağustos’ta görmüştü.

Analistler, Bitcoin’in fiyat düşüşü sırasında Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin yüzde 1,3 oranında azaldığını, ancak ilk on kripto para dışındaki projelerin piyasa değerinin yüzde 4,4 arttığını belirtiyor. Yayın sırasında Bitcoin’in piyasa hakimiyeti yüzde 57,33 seviyesindeydi, bu oran son bir haftada yüzde 0,50 düştü.

Into The CryptoVerse’in kurucusu Benjamin Cowen, Bitcoin hakimiyetinin yüzde 60 seviyesine ulaşmasının “Bitcoin hakimiyetindeki son hamle” olabileceğini söylüyor. Yatırımcılar genellikle Bitcoin hakimiyetinin zirveye ulaştığı sinyalini aldıklarında, Bitcoin’den çıkarak altcoin’lere yönelmeye başlıyor.

Öte yandan, toplam altcoin açık pozisyonları (OI) tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 55 düşmüş durumda. Bitfinex analistleri bu durumu “spekülatif ilgi kaybı ve satıcıların tükenmesi” olarak değerlendiriyor. Birçok yatırımcı ise altcoin’ler üzerindeki spekülatif bahislerin azalmasının piyasanın güçlendiğine işaret ettiğini düşünüyor.

Emperor takma adıyla bilinen bir kripto trader’ı, 10 Eylül tarihli X gönderisinde “Altcoin’lerin son düzeltmede gösterdiği güç ve düşük açık pozisyon artışı, kalıcı bir gücün işaretleri” dedi. Emperor ayrıca, bazı altcoin’lerin hem düşüş hem de yükseliş dönemlerinde Bitcoin’i geride bırakmaya devam edeceğini öngörüyor. “Altcoin döngüsünün parabolik aşamasına çok yakınız” diye ekledi.

360trader da altcoin piyasası değerinin “oldukça güçlü” göründüğünü belirtti. MN Trading’in kurucusu Michael van de Poppe ise altcoin’lerin şu an alım fırsatı sunduğunu düşünüyor. Van de Poppe, 10 Eylül’de yaptığı açıklamada “Bu sıkıcı dönem, yeni bir yükselişten önceki birikim süreci. Altcoin piyasalarının şu anki durumu da tam olarak bu” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!