Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası ABD Riskinden Kaçınıyor: Sıradaki Veriye Dikkat!

Finansal araştırma ve yatırım şirketi QCP Catpital, kripto para piyasasının güncel durumunu değerlendirdi.

QCP Capital, 10 Eylül tarihli raporunda kripto para piyasasını bu hafta bekleye gelişmelere yer verdi. Analistler bu raporda, Donald Trump ve Kamala Harris tartışmasına odaklandı.

Trump ve Harris 11 Eylül günü erken saatlerde canlı yayında karşı karşıya geldi ve kozlarını paylaştı. İkili, tartışmasında kripto para başlığına yer vermedi.

Öte yandan Kamala Harris’in Trump’a karşı çok daha sağlam durduğunu ve kamuoyu karşısında öne geçtiğini belirten QCP, bu durumun kripto para piyasasını negatif etkileyebileceğine yer verdi.

Kripto para destekçisi Trump’ın aksine, Harris cephesi bu konuda daha sert ve ketum bir tavır sergilemeye devam ediyor:

Tartışmadan çıkan sonuç, Harris’in kamuoyunda kazandığı anlaşılıyor. Trump, Harris’in açıklamalarından dolayı oldukça telaşlı görünüyordu. Çevrimiçi bahis siteleri, tartışmadan sonra oranların Harris’in lehine değiştiğini gördü.

Bu seçimde net bir öncünün olmaması ve her iki partinin de belirsiz politika duruşları, Seçim Günü yaklaşırken riskli varlıklarda riskten kaçınma hareketi olasılığını artırıyor.

Kripto paralar için sıradaki önemli gelişme

QCP, bu makro olayın geride kalmasıyla birlikte sıradaki gelişmenin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) CPI verileri olduğunu aktardı:

Piyasa, CPI’nin daha önceki %2,9’a kıyasla %2,55 olarak basılmasını bekliyor. Yukarı yönlü bir sürprizin olasılığını daha olası buluyoruz. Ancak, odak noktasının işsizlik verilerine kayması nedeniyle CPI’nin piyasada asgari düzeyde etki yaratmasını bekliyoruz.

CRPI (Crypto Price Index) verisi, kripto para piyasasında fiyat hareketlerini izlemek için kullanılan bir endekstir. Bu endeks, farklı kripto paraların fiyatlarının genel eğilimlerini ölçmek amacıyla oluşturulmuştur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!