Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump ile Harris Sonunda Yüz Yüze Geldi: Kripto Para Konuşuldu mu?

ABD başkan adayları Kamala Harris ve Donald Trump, kürtaj haklarından Ukrayna’daki savaşa kadar birçok konuyu tartıştı, ancak kripto para birimleri bu tartışmalar arasında yer almadı.

Harris ve Trump, başlıca konularda sık sık kişisel saldırılara varan sert çatışmalara girdi. Bugünkü tartışmada, 6 Ocak 2021’deki ABD Kongre baskını yine gündeme geldi. Trump, destekçilerine yaptığı konuşmada şiddeti teşvik ettiğini reddetti.

İsrail’deki savaş konusunda Trump, kendisi başkan olsaydı bu çatışmanın olmayacağını iddia etti ve Harris başkan seçilirse “İsrail’in iki yıl içinde var olmayacağını” öne sürdü.

Göçmenlik konusu da geniş çapta tartışıldı. Başkan Yardımcısı Harris, insan kaçakçılarını yargılayan “tek kişi” olduğunu ve Trump’ı iki partinin desteklediği bir sınır güvenliği yasa tasarısını “öldürmekle” suçladı. Öte yandan, Trump göçmenlerin Ohio, Springfield’de insanların evcil hayvanlarını yediği iddialarını tekrarladı, ancak moderatör, şehir yöneticisinin böyle bir kanıt olmadığını belirtti.

Kripto gündemde kalıyor

Kripto paralar tartışmada yer almasa da bu seçimde sıcak bir konu olmaya devam ediyor. Tüketici hakları savunucusu Public Citizen’in geçen ay yayınladığı bir rapora göre, kripto firmaları 2024’te şimdiye kadar 119 milyon dolar harcadı ve bu fonların neredeyse tamamı süper siyasi eylem komitelerine, özellikle de Fairshake PAC’e aktı.

İki önde gelen adaydan Trump, kripto endüstrisine daha sıcak bakan isim olarak öne çıkıyor. Trump, ABD kripto endüstrisine yönelik “yasadışı ve Amerikan karşıtı baskıyı” sona erdirme sözü verdi. Ayrıca, kripto dostu J.D. Vance’i başkan yardımcısı adayı olarak seçerek sektörde destek kazanmayı başardı ve Bitcoin madencilerini savunacağına dair vaatlerde bulundu.

Kamala Harris ise kripto sektörüne yeni adımlar atıyor. Harris’in ekibinin kripto hakkında daha fazla bilgi edinmek istediği söyleniyor, ancak Harris’in sektöre yaklaşımının ne olacağı belirsiz. Kripto endüstrisinden bazı isimler, mevcut Biden yönetiminin dijital varlıkları düzenleme biçimini eleştiriyor.

Bazı önemli kripto oyuncuları Trump’a destek verdi. Gemini’nin kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss, Trump’a 2 milyon dolar değerinde Bitcoin bağışladı.

Harris ise, bir taban hareketi olan “Crypto4Harris” ile destek topluyor. 14 Ağustos’ta bir şehir toplantısı düzenleyen bu hareket, Harris’in kripto ile ilişkisini “resmi olarak yenileme” amacı taşıyor. Cuma günü yapılacak bir diğer etkinlikte ise kripto yöneticileri, Harris için bir bağış kampanyası düzenlemeyi ve en az 100.000 dolar toplamayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!