Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED’in Faiz İndirimi Ters Tepebilir: Bitcoin’de Haberi Sat Korkusu Büyüyor!

FED’in olası faiz indirimi piyasalarca fiyatlanmış durumda, ancak daha büyük bir indirim sürprizi riskli varlıklarda dalgalanmalara yol açabilir.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki Çarşamba günü gerçekleştireceği 25 baz puanlık faiz indirimi beklentilere dahil edilmiş durumda ve bu durum, riskli varlıklar için haberi sat olayına sebep olabilir. Bu yorumu ünlü ekonomist Steve Hanke dile getirdi:

Piyasa 25 baz puanlık bir indirimi zaten bekliyor, bu da gerçekleşecek indirimin beklentilerin altında kalabileceği anlamına geliyor ve bu da haberi sat tepkisini tetikleyebilir. Ancak 50 baz puanlık bir indirim henüz fiyatlanmadı ve böyle bir durumda piyasaya olumlu yansıyabilir.

CME FedWatch Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde faiz oranı ihtimaline yönelik beklentinin %57 oranında 25 baz puanlık, %43 oranında ise 50 baz puanlık bir indirim beklentisi içinde olduğunu gösteriyor.

Özellikle son 24 saat içinde 50 baz puanlık indirim ihtimali %13’ten %43’e yükselmiş durumda.

Bitcoin’de volatilite artabilir

1995 yılında dünyanın en iyi performans gösteren fonunu yöneten Hanke, önümüzdeki aylarda ABD başkanlık seçimlerine doğru riskli varlıklarda özellikle Bitcoin gibi, artan bir oynaklık yaşanabileceğini belirtti.

Bu belirsiz piyasa koşulları göz önüne alındığında, sabit getirili yatırımlara, özellikle 10 yıllık ABD Hazine bonosu ve altına yöneldiğini söyledi.

21Shares araştırma analisti Leena ElDeeb de, Fed’in 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapması durumunda piyasaları hareketlendirebileceğini gözlemledi.

Ancak ElDeeb, bunun aynı zamanda yatırımcılar arasında temkinli bir tavır sergilenmesine yol açabileceğini, çünkü böyle agresif bir indirimin Fed’in resesyon sinyallerine yanıt verdiği anlamına gelebileceğini söyledi:

Daha agresif bir indirim, piyasaları şok edebilir ve resesyon alarmı niteliği taşıyabilir. Yatırımcılar bu durum karşısında temkinli hareket edecek ve kısa vadede riskli varlıklar zarar görebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!