Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Bankası Uyardı: Trump’ın Kripto Para Projesi Sektöre Zarar Verebilir

Yatırım bankası TD Cowen’e göre Donald Trump’ın World Liberty Financial kripto projesini bugün başlatmayı planlaması, Washington’daki yasa yapıcılar arasında bölünmelere yol açabilir ve yasama çabalarını engelleyebilir.

Trump, bu proje ile “kriptonun geleceğini kucakladığını” ifade ediyor. Ancak TD Cowen Washington Araştırma Grubu’ndan Jaret Seiberg, bu projenin, Trump kasım seçimlerini kazanırsa, kripto sektörü için önemli bir siyasi sorun olabileceğini söyledi.

Seiberg, Trump ailesinin bu projeyi başlatması durumunda, “Demokratların siyasi nedenlerle, Trump ailesini zenginleştirdiği düşünülen herhangi bir yasayı desteklemekten kaçınacaklarını” belirtti.

Bu kripto projesinin stablecoinler ve merkeziyetsiz finans (DeFi) ile ilgilendiği bilinse de, projeyle ilgili ayrıntılar henüz net değil.

Kripto para sektörünü zor duruma sokabilr

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin en üst düzey Demokratı Maxine Waters, projenin tüketicilere ve yatırımcılara zarar verebilecek riskler taşıdığını belirtti. Waters, DeFi’nin verimlilik ve şeffaflık sağlamayı amaçladığını ancak dolandırıcılık ve bilgi eşitsizliği gibi riskleri artırabileceğini ifade etti.

Capitol Hill’de kripto endüstrisini düzenlemeye yönelik birkaç yasa tasarısı da gündemde. Senato’da, Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand’ın nisan ayında stablecoinleri düzenleyen bir yasa tasarısı sunduğu biliniyor. Temsilciler Meclisi’nde ise Cumhuriyetçi liderliğindeki bir tasarı, dijital emtia üzerinde CFTC’ye yeni yetkiler verirken, SEC’in yatırım sözleşmelerine bağlı dijital varlıkları denetlemesini öngörüyor.

Seiberg, Trump ailesinin bu girişiminin, kripto düzenlemeleri konusunda oluşan iki partili yaklaşımı engelleyebileceğini ve kripto düzenleme rejimini kurma çabalarını sekteye uğratabileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!