Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörü Krizde, İnsanlar Coin Almıyor: Çözüm Yolu Açıklandı!

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, kripto para sektörünün büyük bir krizde olduğuna dair açıklamasıyla dikkat çekti.

On-chain veri ve analiz platformu CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju 16 Eylül tarihinde Twitter’da paylaştığı bir gönderide, kripto paralar piyasasına dair dikkat çeken bir tahminde bulundu.

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın CEO’su, kripto endüstrisinin bir kriz içinde olduğunu belirtti. CEO, kripto dünyasının başlangıçta bir oyun gibi olduğunu ve bu oyunun insanlara gerçek hayattaki mutluluk duygusunu taklit ederek dopamin salgılattığını söyledi.

Bu oyunun başlıca zevk kaynaklarının ise belirsiz risklerden para kazanmak ve keşfedilmemiş teknolojiler yaratmak olduğunu vurguladı.

Kripto dünyasının erken döneminde yatırımcıların çoğu, Bitcoin gibi felsefelere ilgi duyan insanlardı. Ancak zamanla bu tablo değişti ve altı yıl önce vadeli işlemler yatırımcıları piyasaya hakim oldu. Bugün ise daha muhafazakar yatırımcılar sektöre yön veriyor, dedi.

Dopaminsiz bir endüstri düşüşe mahkumdur

CEO’ya göre, inşaatçılar (yani kripto teknolojilerini yaratanlar) da zaman içinde değişti. İlk başlarda siberpunk yazılımcılar bu ekosistemi inşa ederken, son yıllarda borsaların kurucuları ve token ihraççıları sahneye çıktı.

Ancak günümüzde finans, oyun ve içerik gibi farklı sektörlerden gelen yetenekler de bu alanda yer alıyor. Ne var ki, bu yeni katılımcılar, oyun odaklı ticaret zihniyetine sahip yatırımcılarla uyum sağlayamıyor çünkü tamamen farklı bir oyun oynuyorlar. Artık inşa ettikleri ürünler, yatırımcılara heyecan vermiyor diye aktardı:

Bir zamanlar bildiğimiz kripto endüstrisi artık hem inşaatçılara hem de tüccarlara dopamin sağlayamıyor. Bu yüzden krizde.

Vitalik Buterin’e seslendi

Bu uyumsuzluk, kripto sektörünün temelindeki sinerjiyi yıprattı. Eskiden, inşaatçıların yarattığı yenilikler yatırımcıların ilgisini çekerken, bugün bu yenilikler ya yok oldu ya da inşa edenler regülasyonlar tarafından bastırıldı.

Bazıları çok para kazandıktan sonra artık açlıklarını kaybedip eğlenceye daldı, bazıları da hapse girdi. Sonuç olarak, kripto endüstrisi yavaş yavaş bir kumarhaneye dönüşüyor, diye vurguladı.

CEO, Vitalik Buterin’e seslenerek “Nereye kayboldu bu yenilikçi inşaatçılar? Neden sektörü terk ettiler?” diye sordu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!