Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Uzmanı Ethereum İçin Uyardı: Artık Popüler Değil! Potansiyeli Ne?

Bitwise CIO’su Matt Hougan’a göre Ethereum şu anda pek popüler değil. ETH/BTC oranı, son üç yılın en düşük seviyesine düşerek 0,04’ün altına indi. Ancak Hougan, bu düşüşlerin yıl sonuna doğru potansiyel olarak tersine çevrilebileceğini belirtiyor.

Ethereum, bu yıl yüzde 1’lik bir artışla sınırlı kaldı. Buna karşılık Bitcoin, 2024’te yüzde 42 artış gösterirken Solana, yüzde 27 kazanç elde etti. Hougan, ABD’deki seçim riski, Solana’nın artan rekabeti, zorlanan token ekonomisi ve spot ETF sonuçlarının Ethereum’un gerilemesine neden olduğunu ifade ediyor.

ABD’de Temmuz ayında spot Ethereum ETF’leri onaylandı ancak SEC’in staked Ethereum’u hala bir menkul kıymet olarak gördüğü düşünülüyor. Eğer Kasım ayında Kamala Harris seçimleri kazanır ve Biden yönetiminin kriptoya yönelik şüpheci tutumunu sürdürürse, Ethereum’un regülasyon zorluklarıyla karşı karşıya kalmaya devam edebileceğini belirtiyor.

Bunun yanı sıra, Solana gibi projeler Ethereum’a karşı rekabeti artırıyor. Hougan, Ethereum’un maliyetli ve eski teknolojiye sahip olduğu düşüncesiyle birçok yatırımcının Solana gibi alternatiflere yöneldiğini belirtiyor.

Ethereum’un hala potansiyeli var

Ancak Hougan, Ethereum’un potansiyelinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Ethereum, merkeziyetsiz uygulamalarda önemli bir konuma sahip. Stablecoinlerin yarısından fazlası bu ağda basılıyor, DeFi varlıklarının yüzde 60’ı Ethereum üzerinde kilitli ve Polymarket gibi platformlar için temel katman olarak tercih ediliyor.

Ethereum’un Microsoft gibi güçlü ve köklü bir altyapıya sahip olduğunu söyleyen Hougan, “Piyasa, seçimler yaklaştıkça Ethereum’u yeniden değerlendirebilir. Şu an için, yıl sonuna kadar potansiyel bir ters yatırım olarak değerlendirilebilir” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!