Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Singapur’da Konuştu: Kripto Para Piyasası Artık Yeni Bir Dönemde!

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, kripto para dünyasının artık daha olgun bir aşamada olduğunu aktardı.

Vitalik Buterin Singapur’da düzenlenen Token 2049 konferansında yaptığı konuşmada, Ethereum ekosistemindeki işlem ücretlerinin düşüşü, geliştirmelerin hız kazanması ve teknolojinin farklı kitlelere yayılmasını gerekçe göstererek “yeni bir çağ başladı” söyleminde bulundu.

Buterin, Ethereum Layer-2 (L2) çözümleri sayesinde işlem ücretlerinin neredeyse sıfıra indiğini ve bu gelişmenin kriptonun günlük kullanımını daha uygun hale getirdiğini söyledi.

Ethereum işlem ücretleri eskisinden çok ucuz

Eskiden 800 dolar gibi yüksek ücretler ödemek zorunda kaldığını hatırlatan Buterin, şimdi L2 ağlarının önemli bir güvenlik ve maliyet miladı aştığını belirtti.

Ayrıca, Merge güncellemesi ile Ethereum’da işlem onay sürelerinin de önemli ölçüde azaldığını ekledi.

Konuşmasının diğer bölümünde Buterin, kripto dünyasının artık erken aşamada olmadığını ve teknolojinin, internetin büyümesiyle kıyaslanabilecek bir olgunluk dönemine girdiğini ifade etti.

Bitcoin ve Ethereum 10 yılı aşkın süredir burada

Bitcoin’in 15, Ethereum’un ise 10 yıldan fazla bir süredir var olduğunu belirten Buterin, bu süreçte yapay zeka gibi diğer alanlarda yaşanan yeniliklerle kriptonun da kullanıma hazır hale geldiğini söyledi.

Sektördeki volatilite ve düzenleyici zorluklara rağmen, kriptonun büyük bir dönüm noktasında olduğunu ve önümüzdeki on yılın heyecan verici gelişmeler getireceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!