Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kamala Harris, Seçim Öncesinde Ripple ve Coinbase ile Görüşüyor

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, hafta sonu kripto para sektörüne dair kısa bir açıklama yaparak bu alanda dalgalanmalara neden oldu. Ancak sektörden uzmanlar, seçimlere kalan son haftalarda daha detaylı açıklamalar beklenmemesi gerektiğini söylüyor.

Harris, “yapay zeka ve dijital varlıklar gibi yenilikçi teknolojileri teşvik edeceğini” belirtirken, bu açıklamanın kasıtlı olarak geniş tutulduğu ve politikaların hala yüksek düzeyde tartışıldığı kaydedildi.

Konuya aşina bir kaynağa göre Harris’in kampanyası, Ripple Labs ve Coinbase gibi önde gelen şirketlerle diyalog içinde. Coinbase’in baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, “Demokrat adayın bu konuda ne kadar yol aldığını görmek şaşırtıcı” dedi ve kampanyanın sektörün ihtiyaçlarını daha derinlemesine anladığını belirtti.

Grewal, hem Harris hem de Trump kampanyalarının kriptoyla ilgili düzenli olarak görüşmeler yaptığını söyledi. Ancak kampanyaların kriptoya yönelik tam anlamıyla şekillendirilmiş politikalar geliştirmesinin şu aşamada gerçekçi olmadığını vurguladı.

Eski Trump danışmanı ve SkyBridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, Harris’in kripto politikasının oluşturulmasında rol oynadığını belirtti. Harris’in kripto teknolojisi konusundaki destekleyici tonu, Başkan Joe Biden’ın 2022’deki yürütme emrini hatırlatıyor. Ancak, o dönemden bu yana FTX’in çöküşü gibi olaylar sonrası düzenleyiciler, kriptoya yönelik daha katı adımlar attı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!