Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum, 7,7 Milyar Dolarlık Güne Hazırlanıyor: Dalgalanabilir!

Bitcoin (BTC) piyasası, önümüzdeki iki gün boyunca oldukça hareketli geçebilir. Kripto para borsası Deribit’in verdiği bilgilere göre birkaç milyar dolar değerindeki opsiyon sözleşmeleri Cuma günü sona erecek.

An itibarıyla, 90.000 BTC opsiyon sözleşmesi (yaklaşık 5,8 milyar dolar değerinde) ve 1,9 milyar dolar değerinde Ethereum opsiyonları vadesini dolduracak. Deribit, dünya çapında kripto para opsiyonları alanındaki işlem hacminin yüzde 85’inden fazlasını elinde bulunduruyor.

Toplam 5,8 milyar dolarlık Bitcoin açık pozisyonlarının yaklaşık yüzde 20’si “kârlı” durumda ve bu, piyasa fiyatlarına kıyasla daha avantajlı işlem fiyatlarına sahip. Ethereum opsiyonlarında da benzer bir tablo söz konusu. Kârlı durumda olan yatırımcılar, fiyat dalgalanmalarından kâr sağlayarak piyasayı daha da hareketlendirebilir.

Kripto piyasalarında dalgalanma yaşanabilir

Deribit CEO’su Luuk Strijers, “BTC opsiyonlarının yaklaşık yüzde 20’si kârlı. Bu büyük vade dolumu, traderların pozisyonlarını kapatması veya yenilemesi nedeniyle piyasada volatilite veya hareketlilik yaratabilir” dedi.

Ayrıca, ABD SEC’in BlackRock’un Bitcoin ETF’sine bağlı opsiyonlara yeşil ışık yakmasının, kurumsal benimsemeyi artıracağı düşünülüyor. BTC’nin “max pain” seviyesi ise 59.000 dolar olarak belirlenmiş durumda, bu da fiyat üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!