Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Vakfı Bir Ayda 3 Milyon Dolardan Fazla Coin Sattı, Devam Ediyor

Ethereum ekosisteminin en önemli kuruluşlarından biri olan Ethereum Vakfı, cüzdanını boşaltmaya devam ediyor.

Ethereum Vakfı, bugün öğlen saatlerinde 100 ETH’yi 262.474 DAI karşılığında sattı. 2024 yılı genelinde Ethereum Vakfı, CoWSwap üzerinden ortalama 2.777 dolar fiyatla toplam 3.766 ETH’yi 10,46 milyon DAI’ye dönüştürdü. Bu satışların önemli bir kısmı ise eylül ayında gerçekleşti; yalnızca bu ay 1.250 ETH (3,06 milyon dolar) satıldı.

Ethereum Vakfı’nın bu satışları, genel piyasa dinamiklerini yakından takip eden yatırımcılar tarafından dikkatle izleniyor. Vakıf, geçmişte yaptığı ETH satışlarıyla bazen fiyatlarda hareketlilik yaratmıştı. Şimdi, bu satışların piyasa üzerindeki etkisi ve Ethereum’un gelecekteki fiyat hareketleri yakından takip edilmeye devam ediyor.

Ethereum vakfının harcamaları

Bu ayın başında öğrenilen bilgilere göre Ethereum Vakfı’nın yıllık yaklaşık 100 milyon dolar değerinde bütçesi bulunuyor. Vakıf, ayrıca cüzdanında 650 milyon dolar civarında ETH tutuyordu.

Kripto toplululuğundaki bazı isimler, yüklü miktarlarda ETH harcadığı gerekçesiyle vakfı eleştiriyordu. Ethereum Vakfı’nın yöneticisi Aya Miyaguchi, sahip oldukları bütçenin “hazine yönetimi” kapsamında idare edildiğini, bu harcamaların büyük ölçüde hibeleri ve maaşları karşılamak için yapıldığını söyledi. Miyaguchi, ayrıca planlı şekilde satış yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!