Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Memurundan Acı İtiraf: Kripto Para Politikamız “Felakete” Yol Açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) memurlarından biri, kurumun kripto para sektörüne yaklaşımını eleştirdi.

SEC, Coinbase, Ripple gibi kripto para sektörünün önde gelen şirketleriyle yasal mücadelesini sürdürüyor. SEC’in ayrıca Crypto.com’a bir Wells bildirimi gönderdiği, borsanın buna karşılık olarak SEC’e dava açtığı öğrenildi.

SEC memurlarından Mark Uyeda ise kurumun kripto para politikasının sektöre zarar verdiğini düşünüyor.

Kripto paralar için “felaket”

Uyeda, “Son birkaç yılda uyguladığımız politikalar ve yaklaşım, sektör için tam bir felaket oldu” dedi. Uyeda, SEC’in “yaptırımla politika” uyguladığını ve rehberlik sağlamak yerine mahkemelerin karar vermesine neden olduğunu belirtti. “Farklı mahkemeler farklı kararlar aldı” diye ekledi.

Uyeda, SEC’in kripto para konusundaki eksikliklerini yorumlarken, “Ne yapıp yapamayacağınız konusunda, eğer menkul kıymet ihracına karışmışsanız nasıl kayıt yaptıracağınız, broker-dealer olarak nasıl regüle edileceğiniz, bir borsa olarak nasıl kayıt yaptıracağınız konusunda yeteri kadar rehberlik sağlamadık” dedi.

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto paraları menkul kıymet olarak sınıflandırma yönündeki tutumuyla sektörde sert eleştiriler alıyor. Gensler, kripto platformlarının SEC’e kaydolmasını savunurken, kripto firmaları mevcut kurallar altında SEC kaydına uymanın pratik olmadığını ve mevcut düzenleyici çerçevenin dijital varlıklar için uygun olmadığını iddia ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!