Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rallisi İçin Gözler Çin’de: 283 Milyarlık Destek Bu Tarihte Açıklanabilir!

Çin’in yarın açıklaması beklenen teşvik paketinin Bitcoin ve kripto paralarda yükseliş getirmesi bekleniyor. 

Çin’in dünyanın en büyük ikinci ekonomisini canlandırmak ve güveni artırmak amacıyla 283 milyar dolara tekabül eden 2 trilyon yuan’a kadar yeni mali teşvik paketini açıklaması bekleniyor. Bloomberg’in 23 piyasa katılımcısı ile yaptığı ankete göre çoğu katılımcı bu teşvikin hükümet tahvilleri şeklinde geleceğini öngörüyor.

Çin Maliye Bakanı Lan Fo’an’ın cumartesi günü yapılacak büyük bir toplantıda bu teşvik paketini açıklayacağı umut ediliyor.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıda, Çin bekleneni verememişti. Söz konusu beklenti, hükümetin Eylül ayında yavaşlayan ekonomiyi canlandırması için faiz indirimi ve likidite desteği sağlamasını içeriyordu. Buna paralel olarak Asya saatlerinde, Bitcoin ile birlikte Avrupa’nın da birçok borsa endeksi geri çekilme yaşadı.

Teşvikin Bitcoin’e olası etkisi

Çin’den gelecek 283 milyar dolarlık likiditenin yerel borsaları canlandıracağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte birçok Avrupa borsası ve ABD borsalarında rahatlama görüleceği tahmin ediliyor. Bu durumun gerçekleşmesi durumunda Bitcoin gibi risk varlıklarına da ilgi artacağından kripto para piyasasının yükseliş yaşaması öngörülüyor.

Bitcoin’in diğer borsaları takip ederek yaşadığı 2.200 dolarlık düşüş gibi yükselişte de takip edeceği bekleniyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 60.800 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!