Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Donald Trump’ın Desteklediği Altcoin, 300 Milyon Dolar Toplamak İstiyor

Trump ailesinin desteklediği World Liberty Financial, yeni kripto para birimi WLFI’nin lansmanı öncesinde 100.000’den fazla akredite ABD’li yatırımcıyı beyaz listeye aldı.

Proje, bu haberi bugünkü X Spaces oturumunda duyurdu. WLFI token’ının ön satışı Salı günü ABD sabah saatlerinde başlayacak ve bu tarih, Donald Trump’ın Cumhuriyetçi aday olduğu başkanlık seçimlerinden tam üç hafta önceye denk geliyor.

Trump, projede “baş kripto savunucusu” olarak görev alırken, oğulları Eric ve Donald Trump Jr. “web3 elçileri” olarak tanıtıldı. En küçük oğlu Barron ise “DeFi vizyoneri” unvanına sahip.

300 Milyon dolarlık hedef

World Liberty Financial, token satışlarıyla 300 milyon dolar toplama ve 1,5 milyar dolar değerlemeye ulaşmayı hedefliyor. WLFI, protokolün yönetişim token’ı olarak işlev görecek ve kullanıcılar, protokoldeki değişiklikler ve stratejiler üzerine oy kullanabilecek. Platform, kullanıcılara kripto para birimleriyle borç alma ve verme, likidite havuzları oluşturma ve stablecoin işlemleri yapma imkânı sunacak.

Ancak tüm yönetişim kararları ABD düzenlemelerine uygun olarak yapılacak ve yasalarla uyumlu olmasına özen gösterilecek.

Donald Trump, daha önce NFT’lerle ilgilenmiş ve bir cüzdanında Ethereum (ETH) tutmuştu. Seçimi kazanması durumunda ABD’yi Bitcoin ve kripto para endüstrisinde küresel bir güç haline getirme sözü verdi. Trump’ın kazanmasının, kripto para piyasası için olumlu bir gelişme olacağı düşünülüyor. Buna karşılık, Demokrat aday Kamala Harris, kriptoya karşı daha mesafeli olarak görülüyor.

Polymarket verilerine göre Trump’ın seçimi kazanma olasılığı şu anda yüzde 53,8 iken, Harris’in şansı yüzde 45,6 olarak tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!