Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deribit: Bitcoin Yatırımcıları, ABD Seçiminden Sonra Bu Fiyatlara Bakıyor

ABD başkanlık seçimlerinin 5 Kasım’da yapılmasının ardından Bitcoin’in fiyatında yükseliş beklentisi artıyor.

Deribit CEO’su Luuk Strijers, 8 Kasım’da sona erecek Bitcoin opsiyonlarının verilerinde iki kat daha fazla alım (call) opsiyonu bulunduğunu ve yatırımcıların pozisyonlarını yükseliş yönünde aldığını belirtti.

Seçim sonrası ilk opsiyon vadesi olan 8 Kasım için toplam 2 milyar doların üzerinde açık pozisyon bulunduğunu ifade eden Strijers, 70.000, 75.000 ve 80.000 dolar fiyat seviyelerinin öne çıktığını söyledi. Bu dönemde alım-satım oranının 0,55 seviyesinde seyretmesi, pozitif piyasa beklentisini destekliyor.

Seçim haftasında volatilite beklentisi yüksek

Seçim haftası boyunca Bitcoin opsiyonları için ileriye dönük zımni oynaklığının (IV) yüzde 72,29 olarak hesaplandığını ifade eden Strijers, bu durumun yüzde 3,78’lik bir fiyat oynaklığına işaret ettiğini söyledi.

Deribit verilerine göre ileriye dönük zımni oynaklığın özellikle seçim haftasında artış göstermesi, yatırımcıların bu dönemde volatilite beklentilerini artırdığını gösteriyor. Ancak kısa sürede zirve yapması beklenen IV’nin uzun süreli bir belirsizlik beklentisi yaratmadığı görülüyor.

Yatırımcılar bu aralığa odaklanıyor

Arbelos Markets CEO’su Joshua Lim de seçim sonrası sona erecek alım opsiyonlarına talebin arttığını gözlemlediğini belirtti. Lim, “Bu strateji, Bitcoin’in fiyatında seçim sonrası dönemde yukarı yönlü bir kırılma beklentisine işaret ediyor” dedi. Lim’e göre yatırımcılar 70.000-80.000 dolar aralığında alım yaparken, 100.000 dolar üzerindeki fiyat seviyelerinde satış pozisyonlarını koruyor. Bu durum, seçim sonrasında volatilitenin azalması beklentisini yansıtıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!