Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Meclis Üyesi ICO’lar İçin Özel Bir Kripto Bölgesi Önerisinde Bulundu

Güney Koreli bir yasaman, ilk dijital para arzlarına özel düzenleme ve kuralların olmadığı özel bir kripto para bölgesi önerisinde bulundu. Ülke sınırları dahilinde token satışlarının yasaklanmasının üzerinden neredeyse bir yıl geçti ancak hükümet henüz bu konuda kesin bir rehber yayınlamadı.

Özel Kripto Bölgesi Teklifi

Yerel bir haber kaynağı Business Korea’nın haberine göre, Güney Kore’nin Bareunmirae Partisinin lideri olan Jung Byung-guk, Çarşamba günü yapılan bir toplantı esnasında  sadece ilk dijital para arzlarına özel bir kripto bölgesi kurma önerisinde bulundu.

Kendisi Güney Kore’nin Cebelitarık Boğazının sahip olduğu finansal sistemi ve ”ilk dijital para arzlarının aktif olarak kullanılışını” örnek olarak ele alabileceklerini ifade etti. Jung Byung-guk daha sonra şunları ifade etti:

”Bizim düzenlemelerin olmadığı bir blockchain ve kripto para özel bölgesi kurmamız veya çeşitli denemeler yapabilmek için bir test bölgesi kurmamız gerekmekte.”

Toplantı esnasında söz konusu kripto bölgesinin ülke genelinde çeşitli yerlere kurulmak yerine, tek bir bölgede inşa edilmesi gerektiği de vurgulandı. Söz konusu bölgenin kurulması halinde bir sürü blockchain firmasının orada bir çeşit ‘kripto silikon vadisi’ oluşturacağı düşünülmekte.

Güney Kore hükümeti geçtiğimiz Eylül ayından beri bütün ICO satışlarını yasaklamış durumda olsa da, hükümetin yasamanlarından bir tanesinin böyle bir teklif sunması ülke adına umut verici.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment