Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Orta Doğu’nun En Büyük ATM Firması, Blockchain Tabanlı ATM Üretimine Başlayacak

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir basın açıklamasına göre, Suudi Arabistan tabanlı önde gelen ATM üreticilerinden birisi olan Alhamrani Universal, bir blockchain kimlik platformu olan ShoCard ile blockchain tabanlı biyometrik ATM üretimi için ortaklık imzaladı.

Ortaklık gereği yapay zeka ve ShoCard’ın blockchain teknolojisi kullanılacak ve beş faktörlü doğrulama süreci ile güvenlik had safhaya çıkartılacak. Üretilecek olan yeni ATM müşterilerin blockchain tabanlı bir uygulama kullanarak yüz tanıma sistemleri sayesinde hiçbir özel bilgi veya şifre girmeden para çekebilmelerini mümkün hale getirecek.

ATM sahip olduğu teknoloji ile bölgedeki bankalarla iletişime geçebilecek ve blockchain teknolojisi de kullanıcıların hiçbir banka veri tabanına erişim sağlamadan kimlik doğrulaması yapmasını sağlayacak. ShoCard CEO’su ve kurucusu olan Armin Ebrahimi, konu hakkında yaptığı açıklamada blockchain teknolojisinin ”bireylerin bankalardan işlem yaparken verilerinin korunmasını” garanti altına aldığını vurguladı.

1981 yılında kurulan Alhamrani Universal isimli ATM firması Orta Doğu bölgesindeki en büyük ATM işletmecisi olarak biliniyor ve Suudi Arabistan içerisindeki bütün ATM’lerin %50’sinin de sahibi.

Blockchain teknolojisi temel olarak kripto paraların arkasındaki teknoloji olarak biliniyor olsa da, teknolojinin sunduğu kullanım alanları çok farklı sektörlere yayılmış durumda. Gıda zincirinden tutun da teknoloji devlerinin üretim aşamalarına, elektrik firmalarına ve devletlere kadar birçok kurum ve sektör blockchain teknolojisinden faydalanmakta. Kimlik doğrulama ise bunların sadece küçük bir parçasını oluşturuyor ve blockchain’in her alana yayıldığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment