Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Madenciliğiyle Hırsızlık Yapan Hackerların Sayısı Artıyor

IBM tarafından yapılan bir araştırmaya göre insanlarını bilgisayarlarına sızarak kripto para madenciliği yapan hırsızların sayısı git gide artıyor.

IBM X Force Araştırma Ekibi, kripto para sektöründeki hacker saldırılarının en çok hangi alana yoğunlaştığını bulabilmek için yeni bir araştırma yaptı.

Geçtiğimiz yıl boyunca yapılan saldırıları değerlendiren IBM araştırmacıları, yaptıkları bu araştırmalar sonucunda elde ettikleri bulguları geçtiğimiz günlerde yayınladılar. Yayınlanan bu rapora göre insanların bilgisayarlarına sızarak kripto para madenciliği yapan hırsızların sayısında kayda değer bir artış var.

Bu rapora göre söz konusu saldırıların sayısında 2018’in birinci ve dördüncü çeyrekleri arasında yüzde 450 oranında artış söz konusu. Yine insanların bilgisayarlarına sızarak fidye isteyen hackerların sayısında ise yüzde 45 oranında bir düşüş görülüyor.

IBM tarafından yapılan araştırmaya göre fidye saldırılarının azalmasındaki sebep, hackerların artık kripto para madenciliğiyle hırsızlık yapmaya başlamış olmaları.

İnsanlarını bilgisayarlarına sızarak fidye isteyen kişiler bunu genellikle yalnızca bir kez yapabiliyorlar. Bu saldırıya bir kez kurban olan kişiler genelde saldırı sonrasında önlem almaya başlıyorlar. Kripto para madenciliği ise daha uzun vadeli olduğu için hackerların daha çok ilgisini çekiyor. IBM’in konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“birine fidye amacıyla kötü yazılım bulaştırdığınızda kurbanınızdan sadece bir kere fidye alabiliyorsunuz. Uzun vadeli bir geliriniz olmuyor ve bu da fidyeciliği verimsiz bir saldırı haline getiriyor.”

Kripto para sektöründeki siber saldırıların sayısında genel bir artış olduğunu söylemek de mümkün. Durum böyleyken tüm kripto para kullanıcılarının tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment