Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkezsiz Uygulamalardaki Ether Hacmi Rekor Seviyeye Ulaştı

Merkezsiz uygulamalardaki Ethereum hacmi rekor seviyelere ulaşmış gibi görünüyor. Diar tarafından yapılan araştırmalar Ethereum hacminin artığını, Blockchain içinde kurulan merkezsiz uygulama sayısının ise azalmaya başladığını öne sürüyor.

Kripto para sektörüyle ilgili birbirinden farklı araştırmalar yapan Diar geçtiğimiz günlerde merkezsiz uygulamaların (dApp) performansıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı. Diar tarafından yayınlanan bu rapor, dApp’lerdeki Ethereum hacminin aralık ayındaki hacmi aşarak rekor seviyelere ulaştığını gösteriyor.

Diar tarafından yapılan araştırmaya göre merkezsiz uygulamalardaki hacim geçtiğimiz son dört ay içerisinde sürekli olarak artış gösterdi. Merkezsiz uygulamalardaki hacimler hiç bu kadar uzun süre boyunca düzenli bir artış göstermemişlerdi. Dolayısıyla bu alanda da yeni bir rekor kırıldığını söylemmek mümkün.

Merkezsiz uygulamalardaki Ether hacmi sürekli olarak artmaya devam etse de Blockchain ağı dahilinde kurulan dApp’lerin sayısında bir azalma yaşanıyor gibi görünüyor. Diar tarafından yapılan araştırmaya göre günümüzde kurulan d’App’lerin sayısı 2017 yılındaki sayıları andırıyor:

“Eylül 2018’den beri devam eden düşüş trendi geçtiğimiz ay da kendini gösterdi. Yalnızca geçtiğimiz yılın sonunda birkaç yeni d’App gelmiş, böylece d’App sayısında küçük bir artış yaşanmıştı.”

Bitcoin ağındaki işlemlerin sayısı da geçtiğimiz ay içerisinde 2017 yılından beri görülmemiş seviyelere ulaşmış, yeni bir rekor kırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment