Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Moskova’da Blockchain ile Oy Kullanma Dönemi Başlıyor

Moskova’daki yetkililer üniversitedeki öğrenci kuruluna seçilecek adayları belirlemek için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyorlar. Blockchain tabanlı bir oylama sistemi geliştirmeyi planlayan yetkililer bun benzer bir sistemi valilik seçimlerinde de kullanmak istiyorlar.

Yerel kaynaklardan TASS tarafından yapılan habere göre Moskova Bilgi Teknolojileri Dairesi (DIT) ve Moskova Şehri Seçim Komisyonu (Mosgorizbirkom), söz konusu sistemin gelişimine doğrudan katkı sağlayacak.

Moskova Bilgi Teknolojileri Dairesi yöneticilerinden Artem Kostyrko, bu sistemi geliştirmek için gereken teknik hazırlıkların mayıs ayının ortalarında doğru tamamlanacağını ve onay için Mosgorizbirkom’a gönderileceğini söylüyor. Mosgorizbirkom bu teknik maddeleri onayladıktan sonra DIT ilgili sistemi kamuya açık bir şekilde kullanmaya başlayabilecek.

Moskova’daki şehir meclisi şubat ayında bir tasarı oluşturmuş, Blockchain teknolojisinin e-oy sistemi oluşturmak için kullanılabileceğini belirtmişti. Rusya Devlet Duması nisan ayında aldığı bir kararla Moskova’daki Şehir Duması’na bir sonraki seçimi Blockchain üzerinden yürütme yetkisi vermişti. Bu süreç için gereken tüm izinleri alan şehir yetkilileri Blockchain teknolojisini bir an önce kullanmak istiyorlar.

Rusya Hükümeti geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde Blockchain teknolojisiyle ilgili yaptığı çalışmaların sayısını kayda değer oranda artırdı. Bunun yanı sıra Vladimir Putin geçtiğimiz aylarda bir talimat vererek kripto para düzenlemelerinin en geç 1 Temmuz 2019 tarihine kadar hazır olmasını istediğini belirtti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment