Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss Capital Yeni Madencilik Şirketine Yatırım Yaptı

Tyler ve Cameron Winklevoss tarafından yönetilen Winklevoss Capital, bir kripto para şirketi olan Crusoe Energy Systems’a yüklü miktarda yatırım yaptı.

Kripto para madenciliği yapabilmek için yeni veri merkezleri kurmaya çalışan Crusoe Energy System bunun yanı sıra doğal gaz kullanımıyla ilgili bazı çalışmalar yürütüyor. Doğal gaz aktarımı yapılırken fazlalık sayılan doğal gaz bazen tutuşturulabiliyor. Crusoe bu sürecin çevre için epey zararlı olduğunu ve bu duruma bir çözüm getirilmesi gerektiğine inanıyor.

Dünya genelindeki pek çok hükümet bu fazlalık doğal gazın nasıl tüketileceğiyle ilgili belli başlı prosedürlere, düzenlemelere ve kısıtlamalara sahip. Crusoe gibi şirketler ise bunların yeterli olmadığını, fazlalık sayılan doğal gazın belli başlı işlemlerle elektrik enerjisine dönüştürebileceğini savunuyorlar.

Bu gibi çalışmalarıyla kısa süre içerisinde ilgi çekmeyi başaran şirket, Bain Capital Ventures ve Founders Fund Pathfinder ile birlikte çalışmaya başladı. Crusoe için yeni bir yatırım süreci düzenleyen bu iki şirket, Crusoe’ya veri merkezi inşa ederken yardım etmek istiyorlar.

Winklevoss Capital’ın öne çıkan isimlerinden Sterling Witzke, Crusoe tarafından atılacak adımların kripto para madenciliği için oldukça verimli olabileceğini söyledi ve şöyle ekledi:

“Crusoe Energy bulut bilişim ve kripto para madenciliği gibi şeylerin maliyetini ciddi anlamda azaltabilecek bir potansiyele sahip. Crusoe tarafından geliştirilen teknoloji çevre için de, elektrik tedarikçileri için de, dijital ekonomi için de faydalı olacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment