Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Marşal Adaları Milli Dijital Para İçin Yeni Fon Oluşturdu

Marşal Adaları Cumhuriyeti, ülkeye milli bir dijital para kazandırmaya çalışan hükümete destek olabilmek için yeni bir fon oluşturuyor.

Marşal Adaları Hükümeti bundan birkaç ay önce Sovereign adlı yeni bir dijital para geliştirmek istediğini açıklamış, bu dijital paranın Marşal Adalları’na özgü olacağını belirtmişti. Marşal Adaları’ndaki yetkililer şimdi hükümetin bu planını destekleyebilmek için SOV Gelişim Fonu adı altında yeni bir fon kurdular.

Şu ana dek yapılan açıklamalara göre bu fon tamamen bağımsız olacak ve toplamda yedi kişilik bir yönetim kurulu tarafından yönetilecek. Bu yedi kişiden ikisi hükümet, ikisi ise söz konusu dijital paranın altyapısını geliştiren SFB Technologies adlı şirket tarafından atanacak. Geriye kalan üç kişi ise kurula atanan dört kişi ve Blockchain, bankacılık ve para politikaları alanlarında uzman olan birkaç farklı isim tarafından atanacak.

Marşal Adaları Devlet Başkanı’nın başdanışmanlarından David Paul bundan bir süre önce New York’taki Birleşmiş Milletler binasına giderek kendi dijital paralarıyla ilgili bir sunum yapmıştı. Kendisi yaptığı sunum sırasında şunu dile getirmişti:

“SOV adlı dijital parayı hükümetimizin mali bütçesine yük olmayacak şekilde tasarlıyoruz. Bu dijital para kendi bütçesini kendisi oluşturuyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment