Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Devlet Müdahalesinden Tamamen Bağımsız Değil

Ünlü Bitcoin destekçilerinden Saifedean Ammous, geçtiğimiz günlerde kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Ammous katıldığı bu röportaj sırasında Dünya genelindeki devletlerin kripto paralara bir şekilde müdahale edebileceklerini söyledi.

Bitcoin Standard adlı kitabın yazarı olan ve kripto paralara verdiği destekle tanınan Saifedean Ammous geçtğimiz günlerde Boerse Online’a konuştu. Ammous Bitcoin’in geçtiğimiz on yıl içerisinde ne kadar büyük bir çıkış yakaladığını, bu süre zarfı içerisinde ne gibi gelişmeler yaşadığını anlattı.

Bitcoin’in geçmişinden bahsettikten sonra geleceği hakkında da bazı yorumlarda bulunan Ammous; Bitcoin’in sınırlı arz miktarından bahsetti ve Bitcoin ile altın arasındaki rekabete değindi:

“Bitcoin’deki mevcut üretim oranı sayesinde bunların sayısı zamanla altından bile daha az olacak. Ortada Bitcoin gibi basit bir hesap birimi varken merkez bankaları öyle kolay kolay para basamayacaklar.”

Bitcoin’in geleceğine umutlu gözlerle bakan Ammous bunların yanı sıra kripto paralarla ilgili bambaşka bir konuya daha değindi: Gizlilik. Kripto para sektöründeki bazı isimler Bitcoin’in her türlü devletten tamamen bağımsız olduğunu öne sürerken Ammous bu görüşe pek katılmıyor. Ammous’a göre devletler isteseler dahi Bitcoin’i kolay kolay ortadan kaldıramazlar ancak bu, Bitcoin’e başka şekillerde müdahale edemeyecekleri anlamına gelmiyor:

“Bitcoin’in devlet müdahalesinden tamamen bağımsız olduğunu söyleyemeyiz. Ancak Bitcoin küresel bir yapıya sahip olduğu için devletlerin onu tamamen yasaklamaları bir hayli zor olur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment