Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya G7 Öncesi Libra’yı Araştıracak

Facebook’un kripto parası Libra’nın etkileri tartışılmaya devam ediyor. Birçok ülke ve birçok kilit finansal kurum, bu kripto para projesinin olası etkileri ile ilgili olarak araştırmalar ve çalışmalar yaparken, Japonya da, G7 öncesi Libra’yı araştıracak.

Konuyla ilgili olarak Reuters’de çıkan habere göre, bir çalışma ekibi kuracak olan dev Asya ülkesi, Facebook’un kripto parasının yerel ve global bazda etkilerini mercek altına alacak. Libra’nın temel olarak incelenecek kısımlarının ise finansal regülasyonlar, vergilendirme süreçleri ve ödeme olacağı ifade ediliyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz ay düzenlenen G20 zirvesinin ardından, 17-18 Temmuz tarihlerinde yine Japonya’da bu sefer G7 ülkelerinin liderleri bir araya gelecek. Bu toplantıda da, aynı diğerlerinde olduğu kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin ciddi bir şekilde gündem olması bekleniyor. Ancak elbette Facebook’un kripto para projesi olan Libra’nın artık hayatmızda olması, regülatör kurumların ve lidelrerin öncelikli olarak Libra’ya odaklanmasına yol açacak.

Amerikan Senatosu’nun ve başkan Donald Trump’ın da resmi olarak tepki gösterdiği ve eleştirdiği projenin neler başaracağı ise daha şimdiden büyük bir merak konusu. Ancak konsept itibariyle Libra’nın merkez bankalarına ve hükümetlere bir baş ağrısı yaratacağı daha şimdiden kesin gibi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment