Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Dominasyonu Artıyor, Alt Boğası Hayalleri Eriyor

Kripto para sektöründe yer alan birçok kişinin ortak beklentisi, 2017’nin sonlarına doğru yaşanan mega alt boğasının tekrar etmesi. Bitcoin’in yıl başından bu yana yüksek bir artış yakalamasının ardından şu anda dönemsel olarak düşme ve yerinde sayma dönemine girmesi, aslında bu yöndeki umutları tazelemişti ancak otoriterelere göre, bir alt sezonu yaşanması şu an için pek de mümkün değil.

Birçok alt koinde fiyatlar bir süredir yerinde sayarken, dolar bazında bir miktar artış olsa da, alt koinlerin birçoğu Bitcoin karşısında adeta ezilmiş durumda.Bitcoin dominasyonunun yüzde 60’ları rahat bir şekilde geçmesi ve şu an için yüzde 66’ya dayanması, alt koinlerin işini zorlaştıran bir başka detay olarak dikkat çekiyor. Birçok analist de, yaptıkları yorumlarda bu trendin artarak devam edeceğini ön görürken, dominasyon seviyelerinin yüzde 70 hatta yüzde 80’e kadar varabileceği iddia ediyor.

Böylesi bir durumda, piyasada çok fazla sayıda yer alan alt koinlerin halinin ise daha da kötü olacağı aşikar. Yine üstte belirtildiği gibi dolar bazında belki bir miktar artış bu senaryoda olabilir ancak 2017’nin sonlarında yaşanan senaryonun bir benzerinin yaşanması, şu aşamada maalesef pek de mümkün görünmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment