Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Sosyal Medya Şirketi Daha Kendi Parasını Çıkarıyor

Facebook’un Libra projesini duyurmasının ardından diğer sosyal medya ağlarının da benzer bir yol izleyip izlemeyeceği konusu, ciddi bir tartışma konusu haline gelmişti. Bu alanda bir hamle yapan İngiltere merkezli sosyal medya şirketi UHive da, dijital para sektörüne girdiğini ve kendi parasını çıkardığını duyurdu.

Facebook’un kripto para projesi ülkeleri ve bankaları endişelendirmeye devam ederken, konuyla ilgili bir haber de İngiltere’den geldi. Diğer sosyal medya mecralarının sahip olmadığı gizlilik, içerik üretim rahatlığı ve dijital ekonomiyi platformunda barındırmak isteyen ve iki yıldır geliştirilme aşamasında olan platformdan yapılan açıklamada, UHive’ın kendi parası ile görücüye çıkacağı duyuruldu.

2.3 milyon dolarlık bir yatırım da almayı başaran projenin para biriminin içerik üreticilerine ödeme yapmakta ve kullanıcılar arası para transferlerinde kullanılacağı da ifade edildi. Facebook’un girdiği yolun ardından bu süreci başka sosyal medya şirketlerinin takip etmeye başlaması da, bu alanda yeni bir trendin oluşablileceğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Amerika Kongresi ise, bir yasa çıkararak bu süreci elimine etme uğraşında. Son çıkan haberlere göre, yıllık gelirleri 25 milyar doları aşan firmaların kendi dijital para birimlerini çıkarmaması için bir kanun getirilmesi gündemde yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment