Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Regülatörleri, Gündemine DLT’yi Alıyor

Kanada Menkul Kıymet Regülatörleri, yaptıkları açıklama ile DLT teknolojisi ve ilgili komponentleri, 2019/20 taslağı için gündemlerine alacaklarını açıkladı. Konuyla ilgili olarak paylaşılan iş metninde, önümüzdeki dönemde finansal teknolojiler alanında farklılıklar yaratması beklenen projeler ile ilgili olarak çalışmalar yapılacağı ifade edilirken, bunların başında da DLT teknolojisinin geldiği ifade edildi.

Finansal sektörün DLT ve Blockchain ile önümüzdeki dönemde farklı bir rotaya girmesinin ihtimal dahilinde olduğu ifade edilen yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

”Bu noktada ana amacımız; hali hazırda bir regülasyona tabii tutulmamış ve bu alanda bir netlik isteyen teknolojilere odaklanmak ve bununla birlikte, belirlenen sorunlara efektif ve hızlı çözümler bularak, bu alanda faaliyet gösteren firma ve kişilere net bir yol haritası sunmak.”

Aynı zamanda bu yeni taslağın kripto paralar ile ilgili bir bölümü de bulunuyor. Taslak metinde, kripto paraların gelecekte regülatörleri karşı karşıya bırakabileceği durumlar ile ilgili olarak da ileriye dönük bir çalışma yapılması bekleniyor.

Tüm dünyada son dönemde hız kazansa da, regülasyonların halen beklenen ve istenen düzeyde olduğunu söylemek pek mümkün değil. Ancak Kanada, bu alanda erken davranarak süreci daha iyi ve efektif bir şekilde yönetmeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment