Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Arjantin’de Yeni Bir Rekor Kırdı Mı? Alex Krüger Açıkladı!

Latin Amerika ülkesi Arjantin içerisindeki kriz geçtiğimiz günlerde muhalif liderin seçilmesi ile inanılmaz bir boyuta ulaştı ve ülkenin itibari para birimi dakikalar içerisinde yüzde 30 değer kaybetti.

Borsa ise yüzde 50’ye yakın düşüş yaşadı. Bütün bunlar doğal olarak birçok Arjantin vatandaşını paniğe sürükledi ve bugün itibariyle birçok haber kanalı Arjantin vatandaşlarının Bitcoin ile diğer kripto para birimlerine akın ettiğini belirten haberler paylaşmaya başladı.

Arjantin içerisinde bazı platformlarda Bitcoin fiyatı 12.300 dolara kadar çıksa da, bunun sebebi vatandaşların BTC’ye hücum etmesi ve hacmi rekor seviyeye yükseltmesi gibi gözükmüyor.

Alex Krüger’in elindeki verilere göre BTC/ARS işlem paritesi şu an için  ciddi anlamda likidite sıkıntısı çekmekte. Yukarıdaki görselde görüldüğü üzere intansz.com sitesinin alım satım defterinde gün içerisinde sadece 50 işlem yapılmış.

Krüger popüler görüşün aksine Arjantin içerisindeki Bitcoin bilgisinin ve farkındalığının oldukça az olduğunu ve Arjantin’in BTC piyasasının nispeten küçük olduğunu belirtmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment