Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’den Hacklenen Bitcoin’ler Yeniden Harekete Geçti!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi konumunda olan Bitfinex geçtiğimiz 2016 yılında büyük bir hacklenme saldırısına uğramış ve ciddi bir Bitcoin kaybı vermişti. Hackerlar belirli bir süre fonlara dokunmadıktan sonra tekrardan harekete geçti ve Bitfinex’in Bitcoin’leri bilinmeyen bir cüzdana aktarıldı.

Whale Alert tarafından tespit edilen işleme göre 12 Ağustos tarihinde Bitfinex’in Bitcoin’lerini tutan cüzdan içerisinden 30 BTC başka bir cüzdana aktarıldı.

Toplamda Bitfinex’den 2016 yılında 120 adet BTC çalınmıştı ve bunların mevcut değeri 1.35 milyar dolar seviyelerinde. Bitfinex’in söz konusu saldırıya uğradığı tarihlerde Bitcoin yaklaşık 650 dolardan işlem görüyordu ve yaşanan hacklenme sonrasında 580 dolara kadar dakikalar içerisinde geriledi.

Bunun yanı sıra Bitfinex bu yılın Şubat ayında kaybettiği fonların bir kısmını (27,66 BTC) geri almayı başarmıştı. ABD’li kolluk kuvvetleri de Bitfinex hacklenmesi olayında borsaya oldukça yardım etti ki bunların elde edilmesinin bir kısmı da onlardan kaynaklanmakta.

Bitfinex bunun yanı sıra geçtiğimiz aylarda New York Başsavcılığı tarafından başlatılan savaş ile uğraşmakta ve alınan mahkeme kararından dolayı 850 milyon dolarlık Tether rezervine olan erişimini de kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment