Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Afrika Ülkesi, Kendi Kripto Parasını Çıkarıyor

Son dönemde Facebook’un kripto parası Libra’nın hayatımıza girmesi ile birlikte, artık ülkeler de kendi kripto para birimlerini oluşturma konusunda adeta birbirleri ile yarışıyor.

İngiltere Merkez Bankası başkanı’nın yaptığı açıklamaların etkileri halen sürerken, bu konu ile ilgili olarak bir haber de Afrika ülkesi Rwanda’dan geldi. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre, ülkenin merkez bankası; ekonomik kalkınmayı sağlamak ve gönderim konusunda hem hız artışı yaşayıp, hem de maliyet tasarrufu sağlamak için, bir dijital para birimi geliştirmeyi gündemine aldı.

Şu anda yapılan çalışmalarda ciddi bir mesafe kat edildiğini belirten yerel fon yöneticisi Masozera Uwase, ülkenin bu alanda yapılmış olan diğer çalışmaları da büyük bir dikkatle takip ettiğini ve incelediğini de söyledi.

Uwase, şöyle konuştu:

”Şu anda elbette bu parayı dijital ortama nasıl taşırız diye konuşuluyor. Ancak bu imkansız bir şey değil. Bu alanda diğer ülkelerin merkez bankalarının yaptığı çalışmaları da, büyük bir dikkatle inceliyorlar. Bu noktada elbette karşımıza bazı zorluklar çıkacak ancak eğer bu konuda ciddi olursak, bence bunu başarmamız işten bile değil. Hazır olduğumuzda da, bu dijital paranın ülkenin kalkınması için önemli olacağını düşünüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment