Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain, Veri Sızıntısı Krizlerinin Önüne Geçebilir mi?

Facebook’un toplamda 2.4 milyar adet hesaba sahip olduğu ifade ediliyor ve bu hesapların yüzde 17’sinin verileri bir şekilde dışarıya sızmış durumda. Burada konuşulan rakam tam 419 milyon kişinin kişisel verisi olunca, aslında işin vahameti daha net bir şekilde ortaya çıkmış oluyor.

Otoriteler, konuyla ilgili olarak yaptıkları yorumlarda, bu tarz veri sızıntılarının önlenmesinin çok zor olduğunu ifade ederken, her ne kadar şirketlerin ve kurumların bu alanda suçu büyük olsa da, bazen ne yaparsanız yapın bu işi engellemeniz çok zordur diyor.

Ancak son dönemde bu alanda ciddi bir alternatif de oluşmaya başlamış durumda. Bu alternatif de, zaten bu yazının konusu olan Blockchain teknolojisi. Konuyla ilgili yorum yapan analistler, blockchain teknolojisinin bu alanda yaşanan skandallarının bir nebze de olsa önüne geçebileceğini ifade ederken, teknolojinin gerekli teknik kapasiteye sahip olduğunu ifade ediyor.

Ancak bu konunun artık can sıkmaması ve benzer kişisel veri skandallarının bir daha yaşanmaması için ise kişisel verileri ele alış biçimimizi değiştirmemiz gerektiğini de belirtmek gerekiyor.

Eğer bu başarılırsa ve Blockchain teknolojisi de bu alanda çok daha verimli bir şekilde çalışarak bu tarz krizlerin önüne geçebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment