Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kasap Döner Ödeme Yöntemlerine Bitcoin Ekleyecek

Ülkemizdeki önemli fast food markalarından KasapDöner, 2018’den itibaren ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i kabul edecek. Yenilikçi bu hamle, diğer markaların da ilgisini çekebilir.

Her ne kadar ülkemizde son dönemin popüler maddelerinden biri Bitcoin olsa da henüz hayatımızda günlük hayatımızda Bitcoin’i bir ürün ya da hizmet satın almakta çok fazla kullanamıyoruz. Ülkemizde Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul eden az sayıda mecra var.

Türkiye’nin önde gelen fast food markalarından KasapDöner, 2018 yılında tüm şubelerinde Bitcoin ile ödeme yöntemini kullanıma sunacak. KasapDöner’in bu hamlesi, rakip yemek restoranı zincirlerinin de ilgisini çekti.

Teknolojiyi yakından takip ettiklerini aktaran KasapDöner Genel Müdürü Bahar Özürün ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i kabul edeceklerini şu sözleriyle duyurdu:

“Teknolojiyi de yakından takip ediyoruz. iPadlar ilk çıktığında tüm şubelerimizde iPad vardı. Şimdi ise dijital para birimi Bitcoin’i tüm şubelerimizde kullanarak isteyen misafirlerimizin ödemelerini bu yol ile yapmalarını sağlayacağız.”

“Para transfer işlemi güvenli ve enflasyon riski düşük”Bitcoin’i tercih etmelerinin sebebini ise “Enflasyon riski düşük, kullanımı basit, para transferi işlemlerinde güvenilir, hiçbir aracı olmadan direkt iki kişi arasında çalışan ve küçük bir hafıza kartında bile taşınabilen bu uygulamaya geçmekten dolayı çok mutluyuz.” sözleriyle aktardı.

Komisyon masrafı ortadan kalkacakBitcoin ile yapılan satışlarda fiş kesilecek ve vergisi ödenecektir. Bitcoin ile yapılan satışlarda önemli bir madde olarak klasik ödeme yöntemlerinde aradaki aracılar ortadan kalkacak. Normal şartlarda kredi kartları ve yemek kartları ile yapılan alışverişlerde ödemeye aracı kurum bir miktar komisyon alıyor. Bitcoin ile yapılacak ödemelerde ise para tam haliyle işletmeye geçecek. KasapDöner’in 50’nin üzerinde restoranı bulunuyor.

Kaynak: DonanımHaber

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment