Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter, Davos’ta Kripto Paralara Karşı Yapılan Korku Tacirliğine Tepki Gösterdi

Kripto para birimleri önceki Dünya Ekonomik Forumu görüşmelerinde tartışma konularından biri olurken, bu seneki Davos zirvesinde başlıca konu haline geldi.

Bitcoin’in 20.000$‘lık büyük bir yükseliş yakaladığı bir patlama yılını takiben, diğer alt koinlerin muazzam gelişiminin yanında, Dünya Ekonomik Forumunun başlıca konularından birinin kripto para birimlerinin istikbali olması şaşırtıcı sayılmaz.

Ekonomik takvimde yer alan en önemli yıllık etkinlikte ekonomi liderlerinin bir araya gelmesiyle, medya organları üst mevkilere kripto para birimlerine dair şu anki ve gelecek beklentileri üzerine düşüncelerini sorma şansı edinebildi.

Görünen o ki, kripto para birimlerine karşı sergilenen dirençli tutum devam ediyor.

Bu görüşler, ayrıca dünyanın öne çıkan bankalarının ve finansal kurumların bazılarının, kripto para birimlerine yatırım yapmak ve onları desteklemek konusunda tereddüt etmesine neden olan kripto para birimleri için bir mevzuat taslağının olmayışından kaynaklanıyor.

UBS şirketi yönetim kurulu başkanı Axel Weber Bloomberg’le yaptığı bir röportajda, geleceğe yönelik yasal bir önlem alınana dek şirketinin müşterilerine kripto para birimlerini kabul etmelerini ya da yatırım yapmalarını önermediklerini söyleyerek yeterince açıklamada bulunmuş oldu.

Her zamanki gibi, coşkulu ve girişken kripto para topluluğu Davos’taki gelişmeleri hevesle takip etmekteydi ve kripto paralarla ilgili yapılan kuşku dolu ve yersiz yorumlara hayli tepki gösterildi.

Twitter Davos’taki Kuşkulu Tutumu Eleştirdi

Full Tilt Capital şirketinin ortağı Anthony Pompliano, Davos’ta Bitcoin’e yönelik sergilenen ortak görüşe dair yaptığı analizinde oldukça sertti.

Facebook’un eski üretim ve gelişim sorumlusu, ekonomist Joseph Stiglitz tarafından yapılan, Bitcoin’in hala kötü amaçlar doğrultusunda kullanıldığına dair beyanların aslında insanları kripto paralardan uzaklaştırmaktan ziyade ters bir etki yarattığını söyledi.

https://twitter.com/APompliano/status/956175251498524673?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Ftwitter-reacts-to-crypto-fear-mongering-at-davos-wef

Ünlü ekonomist Joseph Stiglitz, Bitcoin’in “gizli durumlar” için kullanıldığı ve gerçek paranın daha üstün olduğuyla ilgili Davos’taki kalabalığa atıp tuttu. Benim teorim ise bu gibi korku tacirliklerinin esasen Bitcoin ve kripto para birimlerinin daha çok benimsenmesine neden olduğu yönünde.

Birleşik Krallık’ın RT kanalında yayınlanan Keiser Report’un sunucusu Max Keiser, Davos’ta süregelen Bitcoin üzerindeki olumsuz dalgaya ayrıca değindi, ve büyük finansal endüstri ‘oyuncularının’ Keiser’ın ‘devrim’ olarak nitelendirdiği şeyi durdurmaları için çok geç olduğunu söyledi.

Bitcoin’den gözleri korkan Davostaki şahıslar bu devrimi 5 yıl önce önleyebilirdi. Ama artık çok geç. Evlerinize dağılın çocuklar, vaktiniz doldu.

Ünlü Amerikalı yatırımcı Bill Gross, Bitcoin’in ve kripto paraların yükselişinin, para yönetimini ve kontrolünü sağlayan merkezi kurumlardan uzaklaşacacağına işaret ettiğini savundu. Öyle görünüyor ki, insanlar hükumet yönetimindeki kuruluşlar yerine teknolojiye güvenmeyi tercih etmekte.

Bitcoin’in yükselişi, öyle ya da böyle, muazzam bir toplumsal güven geçişinin bir ifadesi olabilir: hükümet tarafından desteklenen beşeri kuruluşlardan, iyi denetlenmiş bilgisayar kodlarına dayalı sistemlere…

Twitter kullanıcısı CryptoWilson ise, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un IMF’nin düzenleme karşıtı yasaklamalarının lehine konuşma yaptığı bir video paylaşarak kripto paralara karşı daha olumsuz bir fikir belirtti.

Davos’ta ‘Bitcoin’in sinirlendirdiği’ Macron: Düzenlemeden kaçınan tüm sahalar üzerinde tam yetkiye sahip olan IMF’nin yanındayım. Krizlere neden olabilecek bitcoin, kripto paralar, gölge bankacılık sistemi […]

Göz Ardı Edilmemeli

Tüm bu farklı bakış açılarını bir kenara bırakırsak, işin doğrusu finans dünyasının artık kripto paraları görmezden gelmemesi gerek. Kripto paralar küçümsenemeyecek bir şekilde, bu seneki Dünya Ekonomik Forumu’nun temel noktası oldu.

Haftanın başında 68. ABD Dış işleri Bakanı John Kerry‘nin zirvede söylediği üzere, genel kripto para piyasasına yapılan sermayenin değerinin yok sayılması mümkün değil.

Coinmarketcap halihazırda güncel piyasa değerini totalde, bir ay süren dağınık piyasa dalgalanmasının ardından değişmeyen bir sayı olan, 545$ blnda tutuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment