Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu DeFi Yatırımcıları Paralarını İkiye, Üçe Katladılar

Merkezsiz finans (DeFi) dünyası büyüdükçe yatırımcıların yüzleri de gülmeye devam ediyor. Bazı DeFi projelerinin yatırımcıları son haftalarda paralarını katladıkça katladılar.

Maker, 0x gibi DeFi tokenları geçtiğimiz son birkaç hafta, hatta ay içerisinde yatırımcılara yüklü miktarda kazanç sağladılar. DeFi dünyasının büyümesiyle birlikte bu projelere aktarılan (daha doğrusu, ‘kitlenen’) para miktarı da artıyor. Şu anda Maker’da (MKR) neredeyse 500 milyon doların kitli olduğunu görebiliyoruz ki bu da Maker’ı DeFi dünyasının lideri yapıyor.

DeFi projelerinin kitlenmiş para miktarına göre sıralamaları, Kaynak

Maker’ın yaşadığı bu büyüme fiyata da yansıtı ve MKR yatırımcıları son üç ay içerisinde paralarını neredeyse ikiye katladılar.

Maker’ın üç aylık performansı

Haftanın Kazandıranı

DeFi dünyasının lideri Maker olsa da bu haftanın en çok konuşulan tokenı Compound (COMP) oldu. Piyasaya bu haftanın başında giriş yapan COMP sadece birkaç gün içerisinde neredeyse üç kat değer kazandı. Compound’a şimdiden 450 milyon dolar para kitlenmiş durumda ve bu COMP’u Maker’ın ardından sektörün en büyük ikinci projesi haline getiriyor.

COMP kullanıcıları ağda gerçekleştikleri işlemler karşılığında COMP tokenı aldıkları için çok aktif bir şekilde işlem yapıyorlar. COMP ağındaki Tether (USDT) arzının kısa süre içerisinde yüz milyonlarca dolara ulaşmış olmasının sebebi de bu. Ağda USDT üzerinden borç veren kullanıcılar da, USDT üzerinden borç alan kullanıcılar da yaptıkları bu işlem karşılığında ödüllendiriliyorlar. COMP’un bir haftada ne kadar büyüdüğünü düşünecek olursak bu ödüllerin, başka bir deyişle ‘teşviklerin’ işe yaradıklarını söyleyebiliriz.

COMP’un son birkaç gün içerisindeki performansı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment