Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Madencileri Büyük Değişim İçin Düğmeye Bastı

Ethereum madencileri şu an için blok gas limitini 10.000.000’dan, 12.500.000 milyona çıkartabilmek için ciddi bir mücadele başlattı ve bu konuda oylama sürecine bile geçildi. Ethermine isimli madencilik havuzunun üst şirketi olan Bitfly tarafından yayınlanan tweet ile madencilerin bu konuda kararlı oldukları belirtildi.

Bitfly bunun topluluk için oldukça önemli bir kilometre taşı olduğunu belirttikten sonra gas limitinin arttırılması durumunda saniyelik maksimum işlem kapasitesinin 35’den 44’e kadar yükseleceği ifade edilmekte.

Ethereum İçin Tehlikeli Bir Değişim Olabilir

Bu durum ilk başta oldukça olumlu gözükse de Ethereum geliştiricileri söz konusu duruma karşı çıkmakta. 1inch’in CTO’su Anton Bukov, böyle bir durumda ağ düğümlerinin aşırı yoğunluk yaşayabileceğini ve bunun onlara saldırıyı daha mümkün hale getireceğini belirtti.

İşlemlerin gerçekleşmesinin 10-15 saniye sürmesi durumunda ağ düğümlerinin tamamen tıkanacağını belirten Bukov, bu durumun Ethereum için çok daha büyük sıkıntılara yol açabileceğini düşünüyor.

Ethereum topluluğunun önde gelen geliştiricilerinden olan Peter Szilagyi de bu duruma tepki göstererek madencilerin ağın sağlığını görmezden gelerek bencillik yaptıklarını belirtti. Bu oylamanın sonucunda kimin galip geleceği ise büyük bir merak konusu oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment