Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yerli Yatırımcıya Bu Ay Hangisi Daha Çok Kazandırdı: Bitcoin mi Altın mı?

Altın ve kripto para piyasaları geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde kısmen hareketliydi. Peki yerli yatırımcılar son haftalarda hangisine yatırım yaparak daha çok kazanç elde ettiler?

Ani hareketlilikleriyle ve dalgalanmalarıyla tanınan Bitcoin yatırımcılara çok kısa süreler içerisinde çok yüklü miktarlarda kazançlar sağlayabiliyor. Bitcoin fiyatı aynı şekilde aniden düşüşe geçip yatırımcıları üzebiliyor. Genelde daha güvenli bir liman olarak görülen altın ise Bitcoin’e ve diğer kripto paralara kıyasla çok daha stabil bir performans sergileyebiliyor.

Hangisi Daha Çok Kazandırdı?

Altın genelde Bitcoin’e kıyasla daha az hareketlilik gösteriyorsa da geçtiğimiz haftalarda durum biraz daha farklı bir şekilde gelişti. Çünkü yerli yatırımcılar son birkaç hafta içerisinde Bitcoin’e değil de altına yatırım yaparak daha çok kazanç sağladılar.

Coingecko gibi sitelerin verilerine göre Bitcoin fiyatı bundan tam bir ay önce 9 bin 430 dolar (o günün kuruyla 65 bin lira civarı) seviyesindeydi. Bitcoin’in BtcTurk gibi yerli borsalardaki anlık fiyatının ise 63 bin 600 dolar seviyesinde olduğunu görebiliyoruz.

Bitcoin’in son 1 ay içerisindeki performansı

Bu şekilde bakıldığında bundan bir ay önce aldığı Bitcoin’i şimdi satmaya kalkan bir yatırımcının zarar edeceğini görüyoruz. Fakat bu yatırımcı bir ay önce 9 bin 430 dolardan aldığı Bitcoin’i bir hafta sonra 9 bin 700 dolardan satıp kazanç da elde etmiş olabilir. Buna karşılık olarak gram ve çeyrek altın yatırımcılarının ise şu anda bile karda olduklarını söyleyebiliriz. Bundan bir ay önce 622 liralık satış fiyatı olan çeyrek altın şu anda 656 liradan…

Bir aylık çeyrek altın grafiği

…yine bir ay önce 378 liradan satılan gram altının ise şu anda 399 liradan satıldığını görüyoruz. Durum böyleyken bundan bir ay önce çeyrek ve/veya gram altın yatırımcılar yüzde 5’lik kazanç sağlamış durumdalar.

Bir aylık gram altın grafiği
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment