Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken’dan Toplu DeFi Hamlesi: Compound, Kava, Kyber Network ve Storj

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Kraken DeFi (decentralized finance) takipçilerini sevindirecek bir adım attı.

Merkezsiz finans (DeFi) projeleri geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kayda değer bir büyüme yaşadılar. Türkiye’de de yaygın bir şekilde kullanlan borsalardan Kraken da bu gelişmeye ayak uydurarak toplu bir listeleme yapma kararı aldı.

Dördü Bir Arada

Kraken bugün akşamüstü saatlerinde bir duyuru yayınladı ve dört farklı DeFi projesini borsaya ekleyeceğini açıkladı. Kraken kullanıcıları yarından (15 Temmuz) itibaren Compound (COMP), Kava (KAVA), Kyber Network (KNC) ve Storj (STORJ) gibi kripto paralarla işlem yapabilecekler.

Borsanın duyurusuna göre bu kripto paralarla yapılacak olan işlemler yarın TSİ 16:30 sularında açılacak. Kullanıcılar bu kripto paralarla işlem yapmak için başlangıç aşamasında USD, EUR, Bitcoin (XBT) ve ETH gibi işlem çiftlerini kullanabilecekler.

DeFi dünyasının geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde ne kadar büyüdüğüne dikkat çeken Kraken ekibi bu projelerin son 12 ay içerisinde yüzde 400’lük bir büyüme sergileyerek toplamda 2 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştıklarına dikkat çekiyor. Borsa ayrıca duyurusunda şu nota yer veriyor:

“Bu yılın en büyük trendlerinden biri merkezsiz finans dünyasında yaşanan gelişmeler oldu. Blockchain teknolojisini kullanan bu kripto para projeleri kullanıcılara herhangi bir aracı olmadan lending ve piyasa yapıcılığı (market maker) gibi hizmetler sunuyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment