Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Geçmiş Haftalardaki Duyuruları Bu Kripto Paraları Uçuşa Geçirdi

Binance’in haziran ayının sonundan bu yana yaptığı birkaç farklı duyuru bazı kripto para yatırımcılarının yüzlerini güldürdü.

Binance son birkaç hafta içerisinde Everipedia (IQ), Digibyte (DGB), Compound (COMP), Synthetix (SNX) ve Swipe (SXP) gibi birkaç farklı kripto parayı borsaya ekledi. Bu kripto paralar Binance’te listelendikten sonra ciddi miktarlarda değer kazandılar. Bu yazımızda söz konusu beş kripto paranın Binance’e eklendikten beri nasıl bir performans sergilediğini aktaracağız.

Everipedia (IQ)

Binance Everipedia ile ilgili duyuruyu 18 Haziran tarihinde yaptı. Şirketin Everipedia’yı borsaya ekleyeceğini duyurması IQ piyasasında ciddi bir hareketliliğe yol açtı.

CoinGecko gibi kaynakların verilerine baktığımızda IQ fiyatının Binance duyurusunun ardından adeta uçuşa geçtiğini görebiliyoruz. Öyle ki 17 Haziran tarihinde 0.00017 dolar gibi bir fiyattan satılan IQ Binance’e eklendikten sonra 0.0031 dolara kadar yükseldi ki bu da yüzde 1500’ten fazla bir artışa işaret ediyor. Bu hareketliliğin durulmasıyla birlikte IQ fiyatı da 0.0021 dolara çekildi ancak bunun ilk fiyattan hala çok daha yüksek olduğu söylenebilir.

Everipedia (IQ) grafiği, 17 Haziran-19 Temmuz

Digibyte (DGB)

Binance duyurusuyla birlikte harekete geçen kripto paralar arasında Digibyte (DGB) da yer alıyor. Piyasanın zaten önde gelen koinlerinden biri olan DGB, Binance’e eklenmesiyle birlikte kayda değer bir artış yaşadı.

Digibyte fiyatındaki hareketlilik her ne kadar IQ’de olduğu kadar büyük olmasa da yine yatırımcıların yüzünü güldürmeye yetmiş olsa gerek. Geçmiş verilere baktığımızda Digibyte fiyatının 22 Haziran’dan, yani Binance’te listelendikten sonra hemen hemen yüzde 30 oranında değer kazandığını görebiliyoruz. Bu tarihten önce 0.0171 dolar seviyesinde seyreden DGB fiyatı Binance duyurusuyla birlikte 0.0228 dolara kadar çıktı ve şimdilik 0.020 dolara geriledi.

Digibyte grafiği, 20 Haziran-19 Temmuz

Compound (COMP)

Compound (COMP) geçtiğimiz son birkaç haftaya damga vurdu desek yeridir. Kripto para piyasasına yeni giriş yapan COMP çok kısa bir süre içerisinde birkaç kat değer kazanmayı başardı. Özellikle sosyal medyada büyük bir hype yaratan COMP bu performansıyla büyük ses getirdi.

Binance’in 25 Haziran tarihinde Compound’u borsaya ekleyeceğini duyurması COMP fiyatında aslında çok büyük bir etki bırakmadı. Bunun sebebi ise COMP’un zaten birkaç gün öncesinde Coinbase’e ekleneceğinin açıklanması ve COMP fiyatının birkaç gün içerisinde 70 dolardan 370 dolara kadar çıkıp yüzde 380’lik artış yaşamasıydı. Fakat Binance bu duyuruyu yaptıktan sonra COMP alan yatırımcılar da bir süre sonra kazanç sağladılar.

Compound (COMP) grafiği, 17 Haziran-19 Temmuz

Swipe (SXP)

Binance bundan iki hafta önce Swipe (SXP) ile ilgili bir duyuru yayınladı ama bu duyuru Compound’dakine, Digibyte’takine benzer bir duyuru değildi. Çünkü Binance Swipe’ı yalnızca borsaya eklemekle kalmayıp aynı zamanda Swipe’ı satın aldığını da açıkladı.

Şirketin 7 Temmuz tarihli bu duyurusu SXP fiyatını birkaç gün içerisinde harekete geçirdi. CoinGecko tarafından paylaşılan verilere baktığımızda SXP’nin Binance duyurusunun ardından bir süre kısmen stabil bir şekilde hareket ettiğini görüyoruz. Fakat fiyat zaman içerisinde 0.54 dolardan 1.30 dolara kadar çıktı ve böylece yatırımcılar paralarını ikiye katlamış oldular.

Swipe (SXP) grafiği, 5 Temmuz-19 Temmuz

Synthetix (SNX)

Compound’a kıyasla daha eski bir proje olan Synthetix (SNX) de Binance’e eklendikten sonra küçük çaplı da olsa bir hareketlilik yaşadı. Fakat Binance’in duyurusu SNX fiyatını IQ’yü etkilediği kadar fazla etkilemedi. Bu doğrultuda SNX ve DGB’nin Binance duyurusunun ardından benzer performanslar sergilediğini söyleyebiliriz.

Synthetix bundan yalnızca 10 gün önce, 9 Temmuz tarihinde Binance’e eklendi. Belirttiğimiz üzere, Binance’in bu duyurusu SNX fiyatında çok büyük bir etkiye yol açmadı. Ama SNX yatırımcıları yine de fiyatın 2.45 dolardan 3.08 dolara kadar çıkmasıyla birlikte yüzde 25’lik bir kazanç elde ettiler. Ayrıca bu tarihten beri SNX tutmaya devam eden yatırımcılar fiyatın 3.40 dolara çıkmasıyla birlikte kazançlarını yüzde 40’a kadar çıkarmış dahi olabilirler.

Synthetix grafiği, 5 Temmuz-19 Temmuz
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment