Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google, Facebook ve Twitter’a Karşı 300 Milyar Dolarlık Kripto Para Davası Hazırlanıyor

İki kripto para destekçisi Google, Facebook ve Twitter gibi dev isimlere toplamda 300 milyar dolarlık dev bir toplu dava açmaya hazırlanıyor.

Google, Facebook ve Twitter yöneticileri bundan iki yıl önce, 2018’de platformdaki her türlü kripto para reklamını yasaklama kararı aldılar. Bu dev şirketlerin böyle bir karar almalarının nedeni çeşitli kripto para dolandırıcılıklarının önüne geçmekti.

Kripto para destekçileri Google, Facebook ve Twitter üçlüsünün aldığı bu karardan pek memnun olmadılar. Çünkü bu reklam yasağı yasa dışı bir şey yapmayan kripto para şirketlerini de etkilemeye başladı. Google ve Facebook bunun ardından topyekün yasak kararından vazgeçip kripto para reklamlarını incelemeye alacağını ve kuralları ihlal eden reklamları eleyeceğini açıkladı.

Google ve Facebook gibi devler ilk aldıkları yasak kararını zaman içerisinde revize etmiş olsalar da bu süreçten olumsuz yönde etkilenen birçok şirket oldu. JPB Liberty önderliğinde bir araya gelen kripto para girişimcileri; Google ve Facebook’un zamanında aldığı reklam yasağı kararı yüzünden şirketlerini büyütemediklerini ve bunun ciddi maddi zarara yol açtığını söylüyorlar.

Bir Adım Daha Yaklaştılar

Google, Facebook ve Twitter’daki bu reklam yasağından etkilenen kripto para girişimcileri aslında bu şirketlere uzun süredir dava açmaya çalışıyorlar. Fakat bu süreçte uzun bir süre boyunca herhangi bir ilerleme kaydedilemedi. Şimdiyse bu durum değişmeye başlıyor.

Daily Mail’in haberine göre Google, Facebook ve Twitter’daki reklam yasağından olumsuz yönde etkilenen ve zararlarını gidermeye çalışan girişimciler bu devlere dava açmaya bir adım daha yaklaştılar. Bu girişimcilerin iddialarını incelenmesi için göreve yeni bir avukat atandı. Eğer bu inceleme olumlu yönde sonuçlanır ve dava açılırsa Google, Facebook ve Twitter’a karşı önce 600 milyon dolarlık, daha sonra ise 300 milyar dolarlık devasa bir dava görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment