Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Adreslerinde Bu Yılın Rekoru Kırıldı

Bitcoin fiyatının 12 bin doları zorladığı şu günlerde ağdaki aktif adres sayısı da artmaya devam ediyor. Bitcoin’deki aktif adres sayısı bu yılın en yüksek seviyesine çıkarak yeni bir yıllık rekor kırdı.

Bitcoin ağındaki aktif adres sayısı geçtiğimiz gün 1.120.216’ya kadar çıktı ve böylece 2020 için yeni bir rekor kırılmış oldu.

Bitcoin’deki aktif adres sayısı, Kaynak

Aktif adres sayısının bu kadar artmış olması önemli bir gelişme olarak yorumlanabilir. Çünkü bu sayı geçtiğimiz son 2 sene içerisinde hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Aktif adres sayısındaki bu artış, Bitcoin’in geçtiğimiz haftalarda sergilediği performansla açıklanabilir. Son 3 hafta içerisinde neredeyse %30’luk kazanç sağlayan Bitcoin birkaç gündür 12.000 dolar seviyesini test ediyor. Ancak günün büyük kısmını 11.700-11.800 dolar aralığında geçiren BTC şu an için 11.600 dolara çekilmiş durumda.

2017’yi Anımsatıyor mu?

Bitcoin ağının bu kadar hareketlenmiş olması bazı isimlere 2017’yi anımsatmaya başladı bile. RoundBlock Capital CEO’su Brock Connelly, sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı ve Bitcoin’in 2017’dekine benzer bir tablo çizmeye başladığını söyledi. Connelly, Bitcoin ağındaki güncel durumu şöyle yorumladı:

“Bitcoin’in Aralık 2017’de kırılmış aktif adres rekoruna yeniden yaklaştığını fark ettiniz mi? Bitcoin piyasası artık çok daha farklı hissettiriyor.”

Connelly’nin de belirttiği üzere, eğer Bitcoin ağındaki aktif adreslerin sayısı yeniden 1.29 milyona kadar çıkabilirse Aralık 2017’de kırılmış olan aktif adres rekoru yeniden kırılabilir. Hatırlatmak gerekir ki Bitcoin Aralık 2017’de neredeyse 20.000 dolara kadar çıkıp tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Bitcoin, TL bazındaki rekorunu ise dün 86.000 liraya çıkarak kırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment